Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Citrus

Odgovori
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

Lp! Prosim za nasvet.. Very Happy

Danes sem kupil limono in ima 3 plodove že kar velike in me
zanima ali naj jo postavim na verando kjer je bolj hladno ali naj jo postavim na sobno temperaturo?
Sam bi jo postavil na bolj hladno vendar ne vem ker ima plodove v razvojni fazi in nastavljene cvetove...
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Jaz jo imam na verandi bolj na hladnem, ker mislim, da rabi mirovanje do spomladi. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
paprika

ja enako,sem jo presadil v veliko posodo ob steno pa sem da večji karton
obdan z alufolijo za svetlobo upam da ne bo preveč vplivalo na sadeže, sicer je bila v kaliji tudi na vhodu.Upam da ne bo pretemno.
paprika

Lp!

Citrus lemon se očitno dobro počuti v moji sobi pri balkonskem oknu
zagrnjen z zaveso saj je cvetel na novo in se je zavezalo kar nekaj plodov

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
Perun

Odgovor Napisal/-a Perun »

Je normalno da poncirus trifoliata raste tako počasi. Imam ga že dve leti, pa ne vem, če je v tem času zrastel 5 cm.
dedek

Odgovor Napisal/-a dedek »

Čez zimo sem sejal semena limon in mandarin, ki sem jih prvo olupil (to sem videl na you toube). Semena limon so vzklila pri temp. med 15 in 18°C, semenom mandarin pa to ni zadoščalo in sem jih prestavil na temp. nad 20°C (kuhinja). Sedaj jih imam kar lepo število.
Domnevam, da jih bom moral precepiti. Mi lahko to kdo zanesljivo potrdi? Ali je to kot pri jablanah, kjer pač iz sejanca vedno zraste divjak oz. lesnika?
Hvaležno sprejemam nasvete.

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 3 fotografije
Nazadnje urejal/a dedek 09 Mar 2014 12:05; skupaj popravljeno 1 krat
paprika

Če mene vprašaš, se bolj splača cepljeno drevo kupit
prišparaš čas itd.Imeli smo skozi leta kup teh iz koščic ,
če ne cepiš ni nič razen da čakaš leta in leta.
dedek

Odgovor Napisal/-a dedek »

Paprika, rad se igram in preiskušam. Tako sem si izpolnil zimske dneve. Sploh ne gre za same sadike. Wink
Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

Pečke limon, pomaranč in mandarin sem posejal... 2006, mogoče 2007.
Po začetnih malih sadikah, ki so prerasle lončke, sem imel manjša drevesa zadnjih 5 let in vprašanje, ki se mi je ves čas zastavljalo je - ali bo kaj iz njih.
In me preseneti limona z nekaj deset cvetovi.
Nasplošno rož in cvetov - za razliko od zelenjave - nisem nikoli kaj dobro opazil, tile cvetovi se mi zdijo pa zdaj najlepši. Smile

Nisem pričakoval da bo kaj iz njih.
Glede na to da se tišči v majhni posodi bi bil kot neved vesel informacije, ali je smiselno jo zdaj presajati.

forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

@dedek:
Kolikor sem uspel opaziti, imaš med poganjki tudi take, kjer ti poganja več poganjkov iz ene pečke. Ta močnejši, večji, je klon rastline, iz katerega si vzel sadež. Smile

Tako, da nekaj bo iz teh citruskov.. Smile
Odgovori