Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

Odgovori
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Bobolino krasne sadike imaš. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Kaj pa jaz, kot zgleda bom imela papriko in paradižnik in melancane godne za presajanje na vrt drugo leto. Toliko, da veste, da ne razmišljam samo za danes ali jutri, temveč za ddrugo leto. Sama sebe občudujem Laughing Laughing
lp kata_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

lepa kata: nisi edina, ampak - poslednji bodo prvi , če ne letos pa drugo leto Wink Laughing . Boš videla, vse bova nadoknadili in ko bo drugim veselje nad prvimi plodovi ravno že pošlo, se bo začelo pri nama Very Happy Very Happy .
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Upam, da slikice niso izpadle kot samohvala. Nisem jih objavila zaradi tega, hotela sem le pokazati, da jim ni hudega zunaj in da delajo zunaj lepše kot noter. Tudi svečo sem uporabila samo enkrat pred tedni, in odejo preko plastenjaka ponoči tudi. V resnici so še bolj temno zelene in čvrste, kot na sliki.

Po izkušnjah pa se do maja vse nadoknadi, jaz se zdaj jezim nase zaradi pomanjkanja prostora, ko bi se lahko šele čez kak mesec._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

adler je napisal/a:
Pozdravljeni. Imam eno vprašanje. Pri pikirančkih paradižnika Indigo rose, se mi je pri skoraj vseh sadikah zgodilo, da jim je odpadel po en klični list. Ali je to normalno?

Saj klični listi, ko je razvitih nekja pravih listov, odpadejo, svojo funkcijo so pač že opravili.
adler

Odgovor Napisal/-a adler »

metuljc je napisal/a:
adler je napisal/a:
Pozdravljeni. Imam eno vprašanje. Pri pikirančkih paradižnika Indigo rose, se mi je pri skoraj vseh sadikah zgodilo, da jim je odpadel po en klični list. Ali je to normalno?

Saj klični listi, ko je razvitih nekja pravih listov, odpadejo, svojo funkcijo so pač že opravili.

Super, hvala. Sem vprašal zato, ker ostali pikirančki jih še imajo.
Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Bobolino, te slikice je pa res veselje pogledati!
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

bobolino daleč od tega. Jaz se rada kdaj pa kdaj pohecam iz sebe, no tokrat sem se iz mojih ubogih rastllinic. Mislim, da mi bodo oprostile in začele malo bolj rasti.
Kaj pa človek raje pogleda, kaj lepega ali kaj smotanega? Zato ti in vsi veselo s slikcami. Ko se bodo moje rastlinice malo zmigale, potem pa jaz začnem s fotkam.
Pa lep pozdrav
kata_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Bobolino vse pohvale Smile .
Res je lepo videti in zelo lepe in zdrave sadike imaš.

Moje so še vedno v jedilnici,upam da se prihodnji teden dovolj ogreje rastlinjak in jih preselim._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Moji so bili čez dan zunaj, pod plastiko. Sem jim prižgala tudi svečo (za vsak slučaj). Temperatura je bila 15 st. Zdaj sem jih dala v hišo. Sadike so lepe, temno zelene in čvrste. (tako paradižniki, čiliji in jajčevci).
Bobolino, ali veš, koliko stopinj imaš v plastenjaku? Sprašujem, da jih ne bi po nepotrbnem prenašala sem ter tja (najbrž ni dobro za njih, zame pa tudi ne, ker bi čas lahko porabila za kaj drugega...). No, sicer pa pravijo, da se bo v prihodnjih dneh malo otoplilo. Potem pa upapm, da ne bom več tako cincala.

Glede kličnih listov, sem enkrat čitala, da, ko odpadejo, je čas da rastlino presadimo na prosto. Če to drži, pa ne vem...._________________naredimo svet lepši
Odgovori