Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kumare - Cucumis

Odgovori
nejevernež

Odgovor Napisal/-a nejevernež »

Vinkoz, kako pa jih ti pripravljaš? Ker moja je tudi letos naredila nekaj plodov, pa bi jih rad porabil..._________________Lep pozdrav, nejevernež ;)
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

nejevernež je napisal/a:
Vinkoz, kako pa jih ti pripravljaš? Ker moja je tudi letos naredila nekaj plodov, pa bi jih rad porabil...

Uporaba na več načinov. Jaz jem presno, narezano na rezine ,kot salamo, vendar v majhni količini, da ne bi preveč učinkovala. Tudi liste posuši za čaj. Lahko pripravljaš tudi kot testane bučke, pojdi na Google in vidiš na koliko načinov se uporablja.
lp. Vinkoz
nejevernež

Odgovor Napisal/-a nejevernež »

Hvala vinkoz. Me prav zanima kakšen okus ima momordiin čaj Confused Wink_________________Lep pozdrav, nejevernež ;)
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Vinkoz, tudi pri teh ni bilo pomoči laksa ... to pa ne

Ali pač ... Cool Very Happy

LP_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Uauuu - bravo kumare! (in gojitelj, seveda Smile )
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

mFranc.
Sem šele danes videl tvojo mojstrovino z kumarami na strani 3. Sem prvi moment mislil, da je kača, pa sem gledal, kje so oči. Laughing Previdnost pri tvojih FOT ni nikoli preveč, tisto z metrom čez rob mize,mi je ostalo v neizbrisnem spominu. No, bova pa na srečanju narezala na rezine(če bo še kaj na vrtu) tisto mojo MC-43, namesto salame. Bova naše deklice malo navila, da sva postala VEGE. Laughing Laughing Laughing .Potem pa ne smeš poseči po golažu in obvezno naj ti MUHA napiše Vege.Doma pa vžgeš kasneje kakšnega odojka.
lp, Vinkoz
adler

Odgovor Napisal/-a adler »

Pozdravljeni. Kupil sem si semena kumare mouse melon (Mexican Sour Gherkin) in me sedaj zanima ali je boljše, da si doma naredim "flance" ali jih posejem direktno na vrt. Prav tako bi vas prosil, da mi poveste kako se naredijo "flanci" če je to boljša opcija oz. kdaj in kako jih nas posejem na vrtu če je ta opcija boljša. Hvala vsem za odgovor.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Temu rečemo mehiške kumarice in imajo svojo temo:
http://forum.gartlc.si/gartlc-about114.html
Nazadnje urejal/a metuljc 27 Mar 2014 20:29; skupaj popravljeno 1 krat
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Če imaš prostor, si vzgoji sadike, sploh če semen nimaš veliko, ker nikoli ne veš kaj se jim v vrtu zgodi, ko so tako drobna.
Sicer pa, lani sem si vzgojila sadike pa jih je toča zdelala in sem potem posejala kar direkt na kompostnik, pa so hitro nadoknadile.
adler

Odgovor Napisal/-a adler »

Hvala. Ampak o sejanju ni ničesar. Embarassed
Odgovori