Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Cvetača, karfijola - Brassica oleracea L.
Kar na prostem brez usega in v sredini maja jih presadim na drugi del njive ,ja sejem od sredine marca pa do začetka aprila ,no letos sem tudi sejala v malo večje lončke pa nisem nič pokrila samo navsake tolko časa zalila pa so sadike so že zelo lepe in čvrste te v lončkih jih bom podarjala,ja vse kopusnice so hladne rastline in nerabijo posebne toplote saj tako pridobimo manjše rast v rastlini in večjo pridobitev koreninah ki pa zelo prav pride pri sajenju na njivi da ne zgubi preveč moči in se ne ukorenini tako hitr seveda pol je potreba več zalivanja in več skrb pri škodlivcih .
V sredini maja pa vse tja do sredine junija je kar dosti padavin in jaz tud če zelo močno dežuje sadim zelje hitrejši se prime seveda je pa poletje naredi svoje ga pa tudi zalivam v zelo poznih večernih urah ampak ne po koreninah pač zvha dol kar po listih.
V sredini maja pa vse tja do sredine junija je kar dosti padavin in jaz tud če zelo močno dežuje sadim zelje hitrejši se prime seveda je pa poletje naredi svoje ga pa tudi zalivam v zelo poznih večernih urah ampak ne po koreninah pač zvha dol kar po listih.
Jaz sem pred snegom porezala moj pridelek. Moram priznat, da je zelo ubog - pobrala sem tri majcene glavice, tako sem za pošteno južino morala dokupiti še eno cvetačo So pa moje cvetače šele v začetku novembra začele oblikovati glavice, zato me zanima, kdaj vi sadite cvetačo, da do jeseni naredi konkretne glave.
Aja, posajena je bila skupaj z drugimi kapusnicami, na gredi prekriti z ovčjo volno. Vse ostale kapusnice so dobro naredile, zato mislim, da za majhne glavice ni kriva podhranjenost...._________________naredimo svet lepši
Aja, posajena je bila skupaj z drugimi kapusnicami, na gredi prekriti z ovčjo volno. Vse ostale kapusnice so dobro naredile, zato mislim, da za majhne glavice ni kriva podhranjenost...._________________naredimo svet lepši