Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Uporaba tekočine iz Organka
Bicikel je napisal/a: |
Hvala obema za odgovor. Mi je sedaj bolj jasno, edino kaj lahko počnejo drobnoživke na listih rastlin ne. Pri tem, da se seveda na listih vlaga kaj hitro posuši. No, vsaj za naše oči je tako. Kaj bi pokazal mikroskop pa je |
Biofim je izraz, ki ti zna odstreti pogled tja, kjer so mikrobi "srečni in zadovoljni" v jezercih vode, ko se nam zdiu, da je vse suho. Pomisli, 1 mikrometer velika celica, kaj je zanj 1 kubični milimeter velika kapljica vode. V kako velikem bazenu bi plaval ti, da bi imel velikstno primerjavo?
Ja, svet mikrobov je majhen.......
Bicikel, najbolje je škropiti po listih zgodaj zjutraj in proti večeru, najbolje takrat, ko sonce še ni vzšlo oziroma ko je že zašlo.
Takrat so "pore" na listih rastlin odprte in se na ta način rastline hranijo in odžejajo.
Biofilm koristnih mikrobov v tem času pomaga pri hranjenju, hkrati pa tudi onemogoča invazijo škodljivcev in bolezni.
Kar se tiče sonca in vetra, moje laično mnenje - mikrobi se zatečejo v rastline, kjer je ogromno vode - in to ravno v večernih in jutranjih urah, ko se odprejo pore.
Takrat so "pore" na listih rastlin odprte in se na ta način rastline hranijo in odžejajo.
Biofilm koristnih mikrobov v tem času pomaga pri hranjenju, hkrati pa tudi onemogoča invazijo škodljivcev in bolezni.
Kar se tiče sonca in vetra, moje laično mnenje - mikrobi se zatečejo v rastline, kjer je ogromno vode - in to ravno v večernih in jutranjih urah, ko se odprejo pore.
Oj, upam, da ne bom preveč siten (al pa celo butlast) izpadel, ampak danes sem se (spet) lotil bolj podrobnega prebiranja tem, ki me zanimajo. No in seveda sem naletel tudi na temo o fermentacijski Organko tekočini
Prej ste navajali, da se le-ta meša 1dl v 9dl vode, pa 1 liter v 20 litrsko kanto... A ni to precej močno koncentrirana mešanica? Namreč, zasledil sem uradno omenjeno razmerje 1:200 (se pravi 1 deci v 20 litrski kanti vode), saj naj bi šlo za precej močno organsko gnojilo. A so potem ta razmerja odvisna od tega, kaj zalivamo/škropimo?_________________go with your instinct to live as you want
Prej ste navajali, da se le-ta meša 1dl v 9dl vode, pa 1 liter v 20 litrsko kanto... A ni to precej močno koncentrirana mešanica? Namreč, zasledil sem uradno omenjeno razmerje 1:200 (se pravi 1 deci v 20 litrski kanti vode), saj naj bi šlo za precej močno organsko gnojilo. A so potem ta razmerja odvisna od tega, kaj zalivamo/škropimo?_________________go with your instinct to live as you want
Izkušnje kažejo, da pri zalivanju ni škode niti, če je koncentracija še malce močnejša. Celo plevel, zalit s docela nerazredčeno, je preživel - no, ampak to je itak naravna lastnost plevela, a ne?
Za škropivo še nisem zasledila, da bi se uporabljala tekočina iz organka. V ta namen se pripravlja EM1 ali EMa , to sta pripravka mikroorganizmov, čiste vode in melase.
Za škropivo še nisem zasledila, da bi se uporabljala tekočina iz organka. V ta namen se pripravlja EM1 ali EMa , to sta pripravka mikroorganizmov, čiste vode in melase.
Na prejšnji strani je bilo govora o tem... Saj tudi sam nisem imel namena škropiti z organko tekočino; sem dobil en "rešpekt" pred njo (v smislu, da gre za močno organsko gnojilo). Morda se pa motim - dober primer je branje s prejšnje strani _________________go with your instinct to live as you want