Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Prvi cvetovi v letu 2013

Moderator: Melona

Odgovori
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Joj, pri vas ste pa res še čisto na začetku. Po tem, kako kompaktni so, se bodo zagotovo počasi odpirali tako da bo užitek še večji._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Res je zamik cvetenja velik. Pri nas je v glavnem že šlo mimo pri vas komaj začenja. Naj vas razveseljujejo. Drugi se šele morajo navaditi delovnega tempa nalaganja slikic, začnite pa bo steklo. Wink
rene

Odgovor Napisal/-a rene »

Čisto čisto na začetku, poleg R.omiensis še en sam samcat cvetek

R.rugosa/ Japanese Rose

Vse ostalo pa še v trdno zaprtih popkih.
nsns

Odgovor Napisal/-a nsns »

Zaenkrat edina cvetoča vrtnica pri hiši. Imam jo že 30 let. Se je pa že nekajkrat selila po vrtu.

Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Rene, tebe še razcvet čaka, srečnica.

Nsns, tako zgodnja ali tako pozna?_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
nsns

Odgovor Napisal/-a nsns »

Mogoče je res malo zamudila s cvetenjem. Več zamujam z objavo slike.
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Še ena rumena neznanka, zelo prijeten vonj ki ga ne znam opisati, diši pa po celem vrtu. Enkrat sem jo imel v vazi v sobi, in je morala ven, ker preveč diši.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

o, kako lepa barva, pa če je še vonj Very Happy jaz, jaz! , bi te prosila za kak potaknjenec. Wink
rene

Odgovor Napisal/-a rene »

TwityPity če ima vonj ki vleče na citruse mogoče ni daleč od Kordes-ove Friesie. Njen vonj v času cvetenja prevlada nad vsem v njeni bližini.
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Huh A-A, ukoreninjenega nimam nobenega. Vse vrtnice so letos zelo zelo boge, zaradi jesenskega presajanja. Če bo kakšna vejica, ti jo pošljem, in si jo boš sama ukoreninila, nič pa ne obljubim.

rene, ima nekakšen vonj po citrusih ja, in kolikor gledam opis na HMF, se z "Friesia" glede višine in širine popolnoma ujema. Bi bila lahko še kakšna druga mogoče?
Ta je pri hiši že vsaj 15let, kupljena pa v Avstriji, to je vse kar vemo o njej. Bom poslikal še s fotoaparatom, pa prilepim.
Odgovori