Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Prešeren, prva slovenska vrtnica

Moderator: Melona

TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

G-ja, res je. Že jeseni, ko sem jo dobil je bila kapitalna. Veje so bile za debelino svinčnika, kakšne še debelejše.
Ko sem ga v jeseni primerjal s petrovićkami, bi Prešernu dal oceno 5, petrovičkam pa slabo 3.
Vsekakor je bila vredna 10eur!

P.s.
1vrtnica, moj je na soncu od jutra do večera, sedaj v tej vročini se mu pa sploh dogaja Smile
orhy, če se bo kaj bolj razrasel, ti pošljem par vejic, in si boš sama ukoreninila. Jaz še nisem nikoli potikal vrtnic, in to letos počnem prvič.
Če pa ne bo vejic, pa jo lahko naročiš iz Arboretuma VP in ti jo pošljejo, tak kot so jo meni.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Orhy, Prešeren ni vrtnica, ki bi dobro uspela iz potaknjencev. Res ti svetujem, da si jo nacepiš ali nabaviš že cepljeno.
Ker če boš imela kaj rahitičnega, ti zagotovo ne bo v veselje.

Žal pogosto prodajajo sadike, ki niso ravno lepe, tudi meni je ena odmrla, eno pa sem komaj rešila. Je treba dobro pogledat, kaj kupite._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Ja, lani sem se šla preizkusit v cepljenju na "speče oko" in res mi je nekaj uspelo. Razz Very Happy_________________
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Zelo zadovoljen. Je imel 3-4 vale cvetenja, prvi val je bil najbolj bujen, in tudi ta zadnji je kar zadovoljiv. Opažam pa da so ti jesenski cvetovi pretežki, in se povešajo, zato jih je že kar nekaj romalo v vazo. Razrastel se je tudi kar fajn, vendar ga bom pustil pri miru in obrezal spomladi.

orhy, žal letos ne bo nič s potaknjenci, naredil sem samo enega, pa še ta je bil vnaprej rezerviran. Upam na drugo leto, ko bo kaj več materiala Wink
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Kaj se v Arboretumu lahko vedno kupi Prešerna, ali samo ob določenih dogodkih itd...?
Leander

Odgovor Napisal/-a Leander »

Danes sem bil v Botaničnem vrtu v Ljubljani na Ižanski. Prodajajo vlončene sadike vrtnice Prešeren. Cene pa nisem pogledal, ker pač nimam rad hibridnih čajevk in je tako nimam namena kupiti. Imajo pa tudi veliko izbiro drugih trajnic, ki jih sami vzgajajo, če vas zanima.
Garden-ja

Raste bolj kot rožni grm, pri meni je prav lušna na pogled._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
irenakk

Odgovor Napisal/-a irenakk »

Letos imam nekaj sadik tudi jaz (Škorjančeve). V tem trenutku so še z golo korenino, jih pa bom v naslednjih dneh posadila v lonce. Če koga zanima, naj mi piše na ZS.
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Takole izgleda Prešeren v Valdoltri, zelo je lep in lepe rasti.

_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Garden-ja

Si mi obljubila, da boš prilepila tudi mojega. Wink_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Odgovori