Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Robida - Rubus fruticosus

Odgovori
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

crtj je napisal/a:

... vendar se je izkazalo, da gre za napako pri vnosu podatkov :(

Misliš zaradi cene, saj drugače sem sadike videla, so prav lepe. Nisem pa gledala cene le te, so me druga jagodičja bolj zanimala.
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

V Bakker-u sem zasledil da prodajajo robide brez trnja. http://www.bakker.si/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/org-19si-Site/sl_SI/-/EUR/ViewParametricSearch-SimpleOfferSearch
Pa me zanima če sploh so gojene robide z trnjem ali samo nategujejo potrošnika)_________________LP seba993
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Seveda obstajajo robide brez trnja, ne gre za nateg, sama sem jo na vrtu imela vrsto let, nato pa sem njene poganjke še kar nekaj let vsako pomlad pulila ven,ker sem se je želela znebiti. Plodovi namreč nikomur niso teknili..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
seba993

Malo si narobe prebrala. Gojene robide z trni_________________LP seba993
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Jaz še nisem videl gojene črne robide s trni, imajo pa jih razni križanci, tayberri, rdeča robida, so mali pa zelo neprijetni.
seba993

Za tayberri, rdečo robido vem da imajo trne. Tayberri ima takšne majhne kod malina. Tudi jaz še nisem najdu robido brez trnov.
Torej gre za nateg._________________LP seba993
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Gojena robida Navaho. Jo imam. Nima trnjev._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Punce, niste ga razumele, še enkrat brat. Wink Seba993, sprašuje če sploh obstajajo gojene sorte, ki še imajo trne.

seba993 seveda, kar nekaj sort je in nekateri pristajajo na njih saj naj bi bil boljši okus bolj poln.
seba993

A tako pol. Imam tudi sam robide brez trnov. Drugič treba bolje pogledat. Pa so to prav gojene sorte robid ali so samo odomačene divje kopine? Kopine so po okusu tudi meni zelo dobre. Sam so bolj majhne pa še use te pika._________________LP seba993
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Se opravičujem._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori