Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Cepljenje sadnih dreves
Mislim, da se ti bo prijelo..ko berem forume imajo posamezniki različne razlage in izkušnje. Jaz cepim slivo, marelico, hruško in breskev malo prej. Kakšen teden dva za tem pa jablane. Češnje cepim, ko se popki napnejo. Cepim takoj sveže odrezane cepiče in ne shranjujemv hladilniku in ne v mivki. Zavijem z navadim izolir trakom in na vrhu pomažem s smolo. Uspeh je 90% in nič ne kompliciram...če bo suša capič malo poškropi ali pa zalij..
lp_________________Boris
lp_________________Boris
Kako hitro pa je gotovost uspešnosti cepljenja češenj potrjena?
Letos sem cepil Karmen, Lapins l., Denissenova in neznano višnjo, vse na sejance. Prvo serijo sem cepil 25. 2., drugi del pa slab mesec kasneje. Praktično vsi cepiči že krepko brstijo, nekateri že razpirajo prve lističe.
Igy, Furman in Optimist hvala!
Letos sem cepil Karmen, Lapins l., Denissenova in neznano višnjo, vse na sejance. Prvo serijo sem cepil 25. 2., drugi del pa slab mesec kasneje. Praktično vsi cepiči že krepko brstijo, nekateri že razpirajo prve lističe.
Igy, Furman in Optimist hvala!
Kot vedno sem si tudi letos dovolil nekaj posebnega pri cepljeju češenj. Cepil sm cele vejice na sistem pod lub pred 16 dni in rezultat je odličen.
Domača črna češnja iz bratovega sadovnjaka sveže na vejo Burlat.
1. Angleška kopulacija parafilm in špagica. cepljeno pred 16 dnevi.
Prav tako ploščično z vejico pogačic Špaga in premaz tekoči vosek.
In še ena od 10 uspeh 9 se jih je do sedaj odzvalo pozitivno. Zelo važno ,da se močno poveže s špago ali rafijo.
Toliko o češnjah. Lp.Ivan.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 3 fotografije_________________Veselo na delo !
Domača črna češnja iz bratovega sadovnjaka sveže na vejo Burlat.
1. Angleška kopulacija parafilm in špagica. cepljeno pred 16 dnevi.
Prav tako ploščično z vejico pogačic Špaga in premaz tekoči vosek.
In še ena od 10 uspeh 9 se jih je do sedaj odzvalo pozitivno. Zelo važno ,da se močno poveže s špago ali rafijo.
Toliko o češnjah. Lp.Ivan.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 3 fotografije_________________Veselo na delo !
Znova sem cepil kivije 12.3.14, ker je cepljenje od 7.1.14 bilo neuspešno, (izjema razkol na prvi fotografiji). Sedaj je podlaga bila muževna oz. je kivi začel "jokati".
Vsi cepi odganjajo. Tanka cepiča na tretji fotografiji (razkol) sta arguta, ostali so tomuro in hayvard (angleška kopulacija). Prilagam fotografije:
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 4 fotografije_________________Užitek se je učiti.
Vsi cepi odganjajo. Tanka cepiča na tretji fotografiji (razkol) sta arguta, ostali so tomuro in hayvard (angleška kopulacija). Prilagam fotografije:
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 4 fotografije_________________Užitek se je učiti.