Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Najljubša zelenjava naših otrok

crtj-admin
Site Admin

Najljubša zelenjava naših otrok

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
kalček

Odgovor Napisal/-a kalček »

Glede na to da imam še majhne otroke, ki pa se kljub obilici zelenjave pri naši hiši le te pri kosilu zelo neradi dotaknejo sem na youtubu našel odličen filemček. Prikazuje gojenje nove vrste zelenjave, ki jo otroci nadvse obožujejo. Vredno bi bilo poizkusit...

https://www.youtube.com/watch?v=DrOmwrwE8TQ&list=PL3VEy0_tuFgSA596wd13Ka2UfA3Pw0S1s
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Enkratna prvoaprilska ! Laughing Laughing Laughing

Kalček, pri otrocih največ naredi zgled. Če bosta ata in mama z vidnim užitkom jedla zelenjavo, jo bodo kmalu tudi otroci .
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ja, na videu je bil demonstrator prav prepričljiv! Ampak plodovi so bili pa le preveč bonbončkasti Laughing
Seveda, otroci jedo tisto, kar jedo starši in drugi okrog njih, pa lačni morajo sesti za mizo, ne siti od sladkarij._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

To ne bo držalo: midva z možem pojeva vsak svojo ogromno skledo solate, ki je skoraj vsak dan za kosilo (pri kislem zelju, repi in štrukljih seveda ne). Obožujeva solato, vsak svoje vrste; jaz zeleno, mož ostalo.

Otroci - nič ali eno samo pero, ki ga seveda damo v sendvič (beri krompir, solata, meso ali testenine, solata, testenine...). Spasirane juhe pa le z obljubo nečesa ali z ostrim vztrajanjem, da je treba par žlic pojesti.

Vidita jesti surovo korenje z njive - to je fuj! Sladkarij pa tudi ne marata kaj preveč: en bonbonček, kos 99 % čokolade. Najraje bi od zraka živeli._________________Lp, Živa
kalček

Odgovor Napisal/-a kalček »

E, bravo Živa! Tudi pri nas je podobno, s tem da tavelik če že najraje je zelenjavo (korenček, paradižnik, kumare...) v surovem stanju, če pa jih vidi v kaki juhi ali drugi hrani pa ne. Pa razumi mularijo če jo moreš... Sladkarije pa se dobijo kvečjemu po kosilu pa še to po en bombonček ali dva...
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Ha ha ... sem se nasmejala. Saj ko zrastejo, pa pridemo nazaj na podobno valovno dolžino.
Pri nas je zanimivo, da je moški del čisto ne zelenjavni, ženski pa močno zelenjavni(ženske vodimo s 4:3). Za moške se zelenjava neha pri krompirju, rdeči pesi in zeleni solati. Moj mulc ima še čisto svojevrstno teorijo, ko pravi, da kaj neki imamo od zelenjave, ko jo tako "ubijamo" na takšen ali drugačen način .... ostanejo samo še zelo prazni ogljikovi hidrati in pika.

Je pa seveda vsakič znova pestro kuhat za tako raznoliko družino. Smile Ne zelenjave, mesa pa tudi ne. Potem se pa znajdi. Ena hčera bi imela njivo pora, druga bi gojila sladki grah in sladko koruzo, moj bi bil ribič, če bi v Savi plavali pujsi, starejši sin mi je pred leti dokazov vsebnost težkih kovin v naravi rastočega hrena(in še kako je imel prav).....
Je pa prav gotovo tudi pri prehranjevanju (kot povsod drugod) bistvenega pomena doslednost. Tako ali drugače.

Kar se otrok tiče, pri nas vodijo: sladka koruza, rdeča pesa, grah, paradižnik in paprika in bučk ne smem pozabiti, kumarice predvsem kisle. Ko so malo zrasli .... je postal popularen ingver, čemaž, blitva.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Moj sin je vse, kar je zelenjavnega, mesnega, pa hidratnega....je kot termit, ko se spusti v kuhinjo, kot kobilice, ki pustijo za sabo opustošenje. Na srečo vse skuri z miganjem. Nikoli nismo imeli problemov z raznolikostjo. Še sam poprosi za zeleno solato iz vrta, ker se mu je ne ljubi prati, večino preostale zelenjave pa si sam nareže in nameša v solatni miks. Spasirane zelenjavne juhice pa naravnost obožuje. Star pa bo 13._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Eden mojih otrok, ko je bil še predšolski, ni prenesel pražene čebule v zelenjavnih juhah. Tudi če sem jo zmiksala, jo je začutil in bil ves nesrečen, ker ni mogel videti, kaj je zdaj to.
Danes jo - odrasel - je v vseh oblikah: surovo, praženo, vloženo, ...
Tudi okus se očitno lahko precej spremeni Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Bobolino, tudi pri nas s solato ni bil nikoli problem, pardon: je bil, če je ni bilo in to že vse odkar sta pričela običajno hrano. Pa sem mislila, da zato, ker sva oba z možem velika ljubitelja solat, takšnih in drugačnih in skleda za solato ni nikoli dovolj velika.
Odgovori