Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Zelje - Brassica oleracea L.

Odgovori
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Irena, vidim da si imela tudi rdeče zelje, katero sorto pa?
Semenarna vidim da ponuja Erfurtsko (zgodnja sorta za svežo rabo) ter Holandsko (pozna sorta, za svežo rabo ter skladiščenje).
Ali obstaja še kakšna druga sorta za skladiščenje, in kje jo dobiti?

Iščem eno rdečo sorto, ki bi zdržala malce dlje v kleti, od semenarne je to edino Holandsko.

P.s. iz zgornje fot. smo ga naribali ter skisali 16kg.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pozdravljen TwityPity
Prejela seme Ogulinskega zelja, za kar se lepo zahvaljujem
kata_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Twity P. meni je v neogrevanem plastenjaku zelje zdržalo do sedaj. Gnije, vrhnje liste odrežem in ostalo je uporabno.
Sem pa kupila seme od Amaranta._________________Lp, Živa
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

TwityPity imela sem pozno holandsko zelje - je bolj temno rdeče in ni tako bledo. Včeraj sem ga sejala.

Irena
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Letos sem kupila v Estoniji eno zelje - piše 15 kg. Bomo videli, če bo ene tri kile. Sem par semenk včeraj posejala, tako da vidim.

Irena
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Lera, spet boš imela polno njivo, kot povadi. -flančke so že kar lepe.
V enem pladnju imam jaz posejano v po dve ali tri vrste luknjic kar več stvari: zelje, kolerabico, cvetačo, brokoli, gl. ohrovt,...., ampak je vse skupaj visoko šele kake 4 cm in na malo daljših nogicah Confused , ker sem pladenj imela predolgo na toplem in malo bolj na temnem Embarassed , sedaj pa je že nekaj časa na soncu pod milim nebom in se lepo utrjujejo, le malo "pijane" zgledajo. Rolling Eyes_________________Živeti na podeželju je najlepše!
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

lera, uuuau!
Jaz bom od zgodnjega imel samo rdeče zelje, nekaj malega... ostalo je šlo pred kakšnim tednom na vrt - varaždinsko in emona.
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

Ja hvala, Marijav ne boš verjela ampak sem mogla povečat njivo - ironija pa je da bo zopet premalo prostora pa moža nagovarjam če bo lahko še mal sfrezal Embarassed no bomo vidli kako bo_________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

palec gor , Lera, odlično!

Kot v profesionalni vrtnariji! Koliko flanc in dela! Rastlinjak imaš ogrevan ali vzklije tudi v neogrevanem?

Res, kapo dol pred tako pridnostjo.

P.S. Zelje in repa odličnega okusa._________________Lp, Živa
Odgovori