Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Grah - Pisum sativum
muha jaz tega ne delam pa narava sama poskrbi za to - se pa grah lahko sadi tudi v bolj hladno zemljo kot npr. fižol_________________lp
Lera
http://lera.moj-album.com
Lera
http://lera.moj-album.com
lera je napisal/a: |
muha jaz tega ne delam pa narava sama poskrbi za to - se pa grah lahko sadi tudi v bolj hladno zemljo kot npr. fižol |
Saj tudi jaz običajno ne namakam. Tokrat sem ga v žajbljev čaj, čisto tako poskusno. Nekoč prej pa fižol (setev seveda v maju, vem, da rabi toplejšo zemljo). A se očitno pri meni zemlja zelo počasi ogreva in je prišlo do šoka, ki ga namočena semena niso prenesla. Dokaz: semena, ki so ostala na toplem, so kalila in so danes že lepe rastlinice.
Toliko v razmislek, da je treba biti pri namakanju semen pred sejanjem na prosto previden. Zase vem, da jih bom namakala samo takrat, ko bom krepko zamujala običajni čas setve - recimo sajenje fižola junija ali kasneje.
Gre najbrž zato, vsaj tako jaz razmišljam, da namočena semena na toplem dobijo impulz kaljenja, medtem, ko semena naravno namočena na vrtu brez zadostne toplote tega impluza ne dobijo... če jih namočimo na toplem in damo v ne zadosti toplo zemljo propadejo, ker smo jih nahecali, da je že pravi čas...
- lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Moj mali provansalec na balkonu ima kljub temeljitemu obdelovanju golobov in vrabcev že prvi petcentimetrski strok
Verjetno ga na balkonu ne bom več poskušala gojiti. Pa tako dobra ideja se mi je zdela, da malo poobčudujem rožice pa zraven pozobljem še nekaj svežih zrn graha ..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Verjetno ga na balkonu ne bom več poskušala gojiti. Pa tako dobra ideja se mi je zdela, da malo poobčudujem rožice pa zraven pozobljem še nekaj svežih zrn graha ..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje