Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Radič - Cichorium intybus

Odgovori
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

tole pa je cikorija katera je pri nas zelo občudovana reč. sedaj ji je drugo leto in bo zdržala dokler ne zraste mlada. seveda avgusta pregosto sejana. zato ni tako velika a vseeno odlična (kuha se). lpvoda

Mesecnik

Odgovor Napisal/-a Mesecnik »

batagelli, hvala, pošljem:)
metuljc, menda so ga iskale vse trgovke na oddelku, vključno s šefico oddelka._________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Mislim , da imajo od avstrijske firme austrosaat, sama sem ga kupila zadnjič čez mejo. Tudi pri nas je ta firma zastopana ponavadi prav baumaxih Smile
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Na vrečko indigo radiča pogledam jutri in javim znamko. Mislim pa, da je Kinkerl. ali nekaj podobnega._________________Živeti na podeželju je najlepše!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Na spletni strani Vrtnarije Kurbus piše, da ga imajo. Kurbus.[/urlNazadnje urejal/a metuljc 07 Apr 2014 21:07; skupaj popravljeno 1 krat
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Znamka je kipenkeler. Modra vreckica.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

metuljc je napisal/a:
Na spletni strani Vrtnarije Kurbus piše, da ga imajo. Kurbus.[/url

Samo, kolikor sem izvedela "iz dobro obveščenih virov" nekateri hudo zasolijo stroške pošiljanja Rolling Eyes . Je dobro preverit pred naročilom.

Splača se pogledat povsod, kjer prodajajo Kiepenkerlova semena. Računajte pa, da v vrečki ni kaj dosti več kot 100 semen. Čisto natančno mi jih ni uspelo prešteti, ker so tako drobčkana. Prav zato sem bom letos pri tem radiču potrudila narediti setvene trakove.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

V Merkurju imajo tudi Kiepenkerl semena.Nazadnje urejal/a Aye-Aye 08 Apr 2014 08:23; skupaj popravljeno 1 krat
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

muha je napisal/a:
[Računajte pa, da v vrečki ni kaj dosti več kot 100 semen. Čisto natančno mi jih ni uspelo prešteti, ker so tako drobčkana. Prav zato sem bom letos pri tem radiču potrudila narediti setvene trakove.

Zakaj pa ne predvzgoje sadik v kontejnerčkih ali multiploščah? Jaz se bom lotila tako, lani je bilo za vse sorte uspešno.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

metuljc je napisal/a:
muha je napisal/a:
[Računajte pa, da v vrečki ni kaj dosti več kot 100 semen. Čisto natančno mi jih ni uspelo prešteti, ker so tako drobčkana. Prav zato sem bom letos pri tem radiču potrudila narediti setvene trakove.

Zakaj pa ne predvzgoje sadik v kontejnerčkih ali multiploščah? Jaz se bom lotila tako, lani je bilo za vse sorte uspešno.

Idea več glav, več ve Very Happy . Mi sploh ni padlo na misel, je pa idealna rešitev, da ne zavzema prezgodaj prostora na vrtu.
Odgovori