Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - I.

Odgovori
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Lepe roza-rdeče cvetove ima sorta Bluray,ki je sestrska sorta Bluecropa._________________Narava vse povrne!
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Ferdo,
je pri vas še kakšna sadika Chandlerja na voljo, eno bi pa res imel.

hvala,lp
izbet

Odgovor Napisal/-a izbet »

Cvetove z roza odtenkom ima tudi Hannah's choice.

Danes sem si vzel čas za foto safari. Čmrlji delajo na polno. Opažene dve vrsti: eni rjavksti drugi črni.

Sorta AB: Chippewa
ferdo36

Papasmrk!
Chandler bom imel zopet v jeseni.Sedaj so premajhni._________________Narava vse povrne!
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Ferdo, potem se pa jeseni oglasim za kakšno sadiko chandlerja.

Imam pa eno vprašanje za gojitelje raznih sadnih sort. Ali naprimer sadike borovnic, lahko v plastičnih lončkih preživijo tudi zimo odzunaj pa ali pa se jih pospravi nekam kjer ni temperature pod ničlo. Verjetno so nizke temperatue pogubne za vso sadje, ki v loncih nekje na prostem preživi zimo, saj jim pomrznejo korenine. Ali se motim ?

hvala in lp
ferdo36

Sadike v loncih sem obsul z listjem in so preživele brez škode.Večina sort borovnic zdrži zelo nizke temperature,tudi korenine!_________________Narava vse povrne!
izbet

Tako je, kot je napisal Ferdo. Zimo preživijo v lončkih.
Drugo vprašanje pa je preživetje borovnice v lončkih čez poletje. Če niso pravilno oskrbljene, imajo manj možnosti preživetja kot čez zimo.
JernejZ

Odgovor Napisal/-a JernejZ »

Ferdo, tudi jaz bi se jeseni oglasil - za po enega chandlerja, elizabeth, coville in sunrise.
Lep pozdrav, Jernej
izbet

Počasi bo čas za gnojenje z amonsulfatom.
Jaz bom lončnice zalil z vodo v kateri bom raztopil žličko AS. Razmerje 10L vode in 5-7g AS. Za drugi teden napovedujejo dež, zato, bom po kanalih potresel kar ta vikend.
iBojan

Odgovor Napisal/-a iBojan »

Kje lahko kupim tale amonsulfat? Danes bil v Kaliji pa so me najprej čudno gledali potem pa mi ponudil 3 neke vreče pa sem vse pustil ker nisem bil ziher. A lahko kdo prilepi kako slikco kak zgleda vreča oziroma kaj jim naj povem, ker 'b*****' ne poznajo amonsulfata za borovnice.
Odgovori