Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - I.

Odgovori
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Sem pozabil napisati,da se pri zelo mladih borovnicah količina razpolovi!_________________Narava vse povrne!
ferdo36

Venus!
če poznaš Bobolino pride danes po AS in ga lahko dam še za tebe._________________Narava vse povrne!
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Jaz imam trenutno borovnice 4 letne sadike v loncu, kjer je mešanica šote in smrekovih iglic + prsti izpod smrekovega gozda. Zaenkrat so sadike zdrave in rodijo po nekaj kroglic. Kdaj se pa gnoji z amonsulfatom, je to potem ko so stare 10 let in več ali pa tudi še mladiče v loncih ?

lp
ferdo36

Brez hrane ni življena.To velja za ljudi,živali in rastline!_________________Narava vse povrne!
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Ferdo, seveda jo poznam. Saj tudi do mene pride po neke stvari, ko se bova uskladile. Prosim, daj je zraven še za mene. Samo ne vem kako se bova dogovorila glede plačila. Javi mi na zs, da ti kam nakažem. Hvala Darja
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

mfranc je napisal/a:
P.S. moji pinkici sta bili na gredo posajeni 16. aprila 2013, ob obletnici napravim kakšno fotko.

Obljuba dela dolg ... Rolling Eyes

Tako sta takrat izgledali

Pa še danes

S tem, da sta bili spomladi močno porezani nazaj; najmanj dve tretjine so šle na kompost.

V primerjavi z vsemi ostalimi sortami sta "abnormalno" obraščeni, poganjki rastejo na nekaj centimetrov po deblih in mi še ni čisto jasno, kako se bo oblikovala, oziroma obrezovala študiram da premislim .

LP_________________mfranc
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Mfranc, daj prosim povej kako si spodaj ločil substrat kjer živijo borovnice od navadne zemlje. Kot vidim si okoli dal lesene deske, kako si pa spodaj poštimal da se substrat od borovnic ne "razkiseli".
Nekaj podobnega bi si jesen tudi jaz pripravil.

lp
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Papasmrk, bom iz arhiva potegnil foto dokumentiran ves postopek izdelave te grede.

Sedaj po nekaj letih vidim, da mi je dobro uspela tudi mešanica zemlje.
Borovničke se prav dobro počutijo.

LP_________________mfranc
ferdo36

16.aprila smo imeli -4 st.C,naslednji dan pa -3,1 st.Pomrznilo je nekaj nežnih vršičkov,na cvetovih pa zaenkrat ni videti poškodb.Pomrznjene
vršičke je lahko zamenjati za primarno monilijo.Če niste sigurni zaščitite
borovnice s enim od dovoljenih fungicidov.Vsi utrezni imajo kratko karenco od 3-7 dni in so nestrupeni za čebele,toplokrvne živali in ljudi._________________Narava vse povrne!
carot

Odgovor Napisal/-a carot »

ferdo36 je napisal/a:
Carot!
Od starejših,starih 10-12 let pa imam Goldtraube,Bluejay inSunrise.
Izlet na Vrhniko pa tudi ni nikakršna ekspedicija!

Zdravo Ferdo,

v torek 29.04 v dopoldanskih urah se bom peljal mimo vas in bi se oglasil pri tebi, če imaš čas.

LP
Odgovori