Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

Odgovori
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Za razkuževanje rastlinjakov se napravi 3% koncentracijo.
Pojasnilo. Ker se prodaja 30% koncentracija ga je potrebno razrečiti na 10% da dobimo 3%. Torej zmešamo 1dcl peroksida z 1l vode = 3% raztopina. Verjetno bi bilo bolje že v navodilih navajati 10% mero mešanja, v izogib zmedi pri preračunavanju.

Zgoraj sem naredil nerodno napako pri preračunu količine peroksida za škropljenje proti boleznim, škodljivcem ter za razkuževanje semen, korenik, gomoljev ... Za 0,2% koncentracijo zmešamo 6,6ml (7ml) peroksida z 1l vode. Brez bojazni lahko zaokrožimo na zgornjo vrednost. Torej bi bilo za navodila bolje navajati 0,7% koncentracijo.

Omenjene koncentracije sem zasledil navajane na tujih forumih.

Bom popravil, da ne bo nejasnosti.
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Včeraj zvečer sem pozabila sadike paradižnikov zunaj na prostem, zjutraj slišim kako dragi čisti stekla na avtu, ker je bilo vse zamrznjeno, me je bilo kar strah iti ven pogledati stanje sadik. Na srečo so vse preživele Very Happy Cool
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Paradižnik je precej manj občutljiv kot paprike ali melancani._________________Živeti na podeželju je najlepše!
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

MARIJAV je napisal/a:
Paradižnik je precej manj občutljiv kot paprike ali melancani.

Na srečo jih imam v rastlinjaku._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Tudi paprike, jajčevci in čiliji so bili med njimi Smile
gun

Odgovor Napisal/-a gun »

Evo imam sledeč problem. 14 dni so bile zunaj v topli gredi in jim ni nič falilo sedaj pa kr naenkrat nekakšna porumenitev nekaterih rastlinc.

MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Preveč zalito? Preveč pognojeno?_________________Živeti na podeželju je najlepše!
gun

Odgovor Napisal/-a gun »

Nebi rekel ker sem jih engrat z enim briket gnojilom zelo švoh ter ta vikend z VITAL švoh mešanico.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Briketno gnojilo se lahko precej neenakomerno sprošča, pač odvisno od temperature in zalivanja.Nazadnje urejal/a pika 16 Apr 2014 21:24; skupaj popravljeno 1 krat
gun

Odgovor Napisal/-a gun »

Sem ga raztopil v vodi tako da tud to dvomim da je problem. Bom probal samo z vodo dva tedna da vidim kaj bo na stvari.
Odgovori