Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Česen 2014
Vodenka, mislim, da bi bilo dobro, če bi posamezne rastline razsadila, tako bi rastle naprej kot posamičen česen in bi oblikovale normalne glavice. Drugače bodo bolj drobne rastline in posledično bodo tudi cvetovi in zarodni čebulčki bolj drobni (vsaj mislim tako). Če jih boš razsajala, pa ti svetujem, da to narediš tako, kot sem svetovala Ivčk malo nazaj - bistvo je, da pri presajanju ohraniš čimveč korenin, ki jih potem posadiš čimglobje v zemljo_________________naredimo svet lepši
"Kdor čaka, dočaka" ali zdaj vemo, kaj je to. In, odgovor je prišel preko Tomija Trilarja iz PMS, hrošča je determiniral (do rodu, za določitev vrste bi bil potreben vsaj en osebek) gospod Frank Köhler, mislim, da iz Berlina.
Gre torej za vrsto rodu Brachycerus, družina Brachyceridae, hrošči, žuželke, živali. Vem, da to ime nikomur ne bo nič povedalo, ampak, firbec je potešen, Voda bo vedela, kateri hrošči jedo česen pri sosedi, če bo jeseni nabrala nekaj primerkov in natanko napisala, kje in kdaj so bili najdeni, jih bomo poslali gospodu, ki se z njimi ukvarja.
Slovenskega imena seveda nima, niti rod, niti družina, ki ji ta rod pripada.
Metuljc hvala tebi in gospodu iz Berlina. ko bom znova (upam, da ne pri meni) našla hrošča ga spravim in opišem kje, kdaj itd je bil nastanjen in najden. hvala lpvoda
PS;(še sem tukaj, jutri izkopljem dogovorjeno)_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
PS;(še sem tukaj, jutri izkopljem dogovorjeno)_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Mene pa zanima, če pri vas tudi česnovi listi v konicah postanejo rumenkasti že zdaj aprila. Sem šla prejle malo pogledat in sem videla, da konice listov rumenijo, kot da so malo posušeni.
Brala sem, da česen rumeni, če je v zbiti, ne zračni zemlji. Vendar sem jaz česen že okopala, pa tudi ves čas ima zastirko iz slame in je zemlja zelo rahla, tako da mi ni jasno...
Brala sem, da česen rumeni, če je v zbiti, ne zračni zemlji. Vendar sem jaz česen že okopala, pa tudi ves čas ima zastirko iz slame in je zemlja zelo rahla, tako da mi ni jasno...