Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2014

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Na njivi je kakšen star list malo rumen.
Na vrtu imajo vsi česni zelene liste. Zimska zastirka se je razgradila. Razmišljam, ali naj mu posejem motovilec, ali naj obnovim zastirko...

Zdaj je čas, da se česnu dosuje malo lesnega pepela.

Česen za jest.

Česen za seme-v sredini tisti iz velikih čebulčkov, pri kraju tisti iz drobnih...

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 2 fotografiji_________________naredimo svet lepši
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Pri meni je še vedno z 10cm preperelega listja pokrito.
Lani sem obnovil zastirko v maju s svežo košnjo, ne trato, ampak travniško košnjo.
Letos bo prej na voljo košnja.
Zelo mu je pasalo, zastrl sem pa kar preko pleveli, ki so takrat že zelenele spodaj, povečini kurja črevca, trave in druge trdovratneže sem pa sproti pulil.
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Ah, malo sem žalostna, pa bo že bolje Rolling Eyes
Pri okopavanju sem enemu česnu po nesreči odtrgala listje, in sem za firbec potegnila ven še ostalo rastlino - in sem ugotovila, da imam muho!! Evil or Very Mad
brbr

Irenca, daj probaj Klavdijin recept s prejšnje strani. Jaz ga bom gotovo, čer bom ugotovila, da se dogaja kaj sumljivega. Čeprav na česnu še nisem imela težav z muho., na čebuli in poru pa skoraj vedno..._________________naredimo svet lepši
matelicl

Odgovor Napisal/-a matelicl »

Novembra sem prvič posadil česen. Na gredi, kjer je predhodno rasel nizek fižol, sem v zgornjo plast vkopal IMO4 (otrobe sem okužil z mešanico gozdnih, travniških in vermakompostnih mikroorganizmov ter jih v razmerji 1:1 vzmešal v krtinovko), posadil zimski česen, zastrl z 15 cm debelo plastjo odpadlega listja. Vse skupaj sem pokril še z 15 cm slame in tu je rezultat. Laughing Razz Laughing

brbr

Metalici, lep česen.
Glede na znanost, pa ni najboljši vrstni red - fižol in potem česen, ker česen ne mara tal bogatih z dušikom. Pravijo, da tak česen v skladišču rad gnije - se ne obdrži dolgo._________________naredimo svet lepši
matelicl

Odgovor Napisal/-a matelicl »

Hvala za poduk. Smile Glede skladiščenja pa se ni za bati. Ker je le manjša količina (45 sadik) ga ne bo ostalo nič za skladiščenje. Je bil le poizkus, kako se česen odziva na IMO4. Very Happy
Jeseni, ko ga bom verjetno sadil malo več pa bom to opozorilo z veseljem upošteval. Very Happy Very Happy Very Happy
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Moj nasadek česna - nekaj Anke od brbr, nekaj potomcev česna od Marijev. Mreže preprečujejo, da bi si potko okoliški mački prisvojili za svoj WC.

Za primerjavo pa velikostročni česen, imenovan tudi Elephant garlic - v ozadju stoletna "potujoča" čebula .

Tale je edini tako velik. Druge "utrjujem" v popolnoma negnojeni zemlji in so temu primerno počasnejši in manjši.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

česen

in čebula
ta čas mi je tretja zverka pobegnila. a ko sem je najdla je bilo assakvrc. torej teh mušjih zadev bo letos veliko. lpvoda
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Voda, kaj pa je "assakvrc" ?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori