Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2014
meni so se čiliji čisto ustavili v rasti, odkar sem jih pred nekaj tedni presadila v malo večje lončke, fi ccq 12cm. Listi so začeli črneti, sicer le tu in tam, a na več sadikah, zato bom morala ponovno presaditi. Sumim na tisto eksperimentalno gnojilo, o katerem sem pisala tu gor._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Anne Brontë
MFranc, pri tebi očitno vsi dobro rastejo, od kogarkoli.
Tudi meni je Pimenta da Neyde zelo všeč. Komaj čakam, da bo v velikem loncu in s plodovi. Tudi maoja Filius in Cheiro Roxa imata vijolične liste. Santa Rosa Blanco pa lepe svetlo zelene. Pravi kontrast. Že razmišljam, katere bom postavila skupaj, ko bodo v velikih loncih. Na primer White Habanero poleg Brown Rocoto. Pa Scarlet Lantern Peru in Santa Rosa Blanco že tudi nestrpno čakam, ker imata na slikah zanimive plodove.
Bobolino, mogoče so bili še premajhni in tisto gnojilo zanje premočno? Ali pa so listi začeli črneti zaradi mraza?
Tudi meni je Pimenta da Neyde zelo všeč. Komaj čakam, da bo v velikem loncu in s plodovi. Tudi maoja Filius in Cheiro Roxa imata vijolične liste. Santa Rosa Blanco pa lepe svetlo zelene. Pravi kontrast. Že razmišljam, katere bom postavila skupaj, ko bodo v velikih loncih. Na primer White Habanero poleg Brown Rocoto. Pa Scarlet Lantern Peru in Santa Rosa Blanco že tudi nestrpno čakam, ker imata na slikah zanimive plodove.
Bobolino, mogoče so bili še premajhni in tisto gnojilo zanje premočno? Ali pa so listi začeli črneti zaradi mraza?
vse plodovke so noro lepe, tudi jajčevci, paprike, tako da sumim na gnojilo. Saj sem pisala, da je bilo eksperimentalno, in se odslej držim svojih preverjenih čarovnij.
imam sicer rezervne sadike, a bom poskušala rešiti te._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
imam sicer rezervne sadike, a bom poskušala rešiti te._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Pozdravljeni vsi skupaj:)
Imam eno vprašanje in prosim za pomoč.
Lahko čilije presadim v velike lonce ( jupol kante) in jih imam tudi čez noč že na balkonu,vendar bi jih vsak večer pokrila z vrečko, da jih zaščitim? Nekateri mi bodo že cveteli, mislim, da se kar utesnjeni v njihovih sedanjih lončkih...
Hvala za odgovore _________________You never know how strong you are until being strong is the only choice you have.
Imam eno vprašanje in prosim za pomoč.
Lahko čilije presadim v velike lonce ( jupol kante) in jih imam tudi čez noč že na balkonu,vendar bi jih vsak večer pokrila z vrečko, da jih zaščitim? Nekateri mi bodo že cveteli, mislim, da se kar utesnjeni v njihovih sedanjih lončkih...
Hvala za odgovore _________________You never know how strong you are until being strong is the only choice you have.
bobolino je napisal/a: |
Sumim na tisto eksperimentalno gnojilo, o katerem sem pisala tu gor. |
Bobolino, ko bi ti vedela, kak se letos penim , ne pomnim kdaj sem imel toliko težav pri predvzgoji - sploh začetek je bil katastrofa!
Prvo, sem imel težave že s kalilnikom, "uvajanje nove tehnologije"; potem pa še nekaj novih komponent - prastara napaka, nikoli ne uvedi več kot eno novo komponento .
Hja, vsaj izkušnje mi pomagajo, da kikse kolikor toliko omilim.
LP_________________mfranc
Ja pri gnojilu sem tudi sam v dilemi ko jih bom v maju presajal v rastlinjak. No saj so že sedaj tam. Z čim pognojiti? Malo me mika zadeva od HomeOgarden. Ali organsko dognovojevanje ali pa organsko listno dognojevanje. Ali pa kaj tretjega. Mislim, da je treba zaliti z gnojilom takoj ko jih presadim. Se motim? Kak nasvet še z vaše strani? Pognojena zemjla pa je že z kurjim gnojem._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.Nazadnje urejal/a pajo 21 Apr 2014 14:14; skupaj popravljeno 1 krat
bobolino, si uporabila dolgotrajno gnojilo za plodovke? To ne bi smelo škoditi, saj naj bi se le počasi sproščalo. Sama sem ga dodala balkonskim paradižnikom ob presajanju, pa ni videti nobene škode. Še več, prav lepo napredujejo. Je možno, če jih imaš zunaj, da jih je hodil "zalivat" kdo od prosto gibajočih se štirinožcev?
ne, muha, gnojilo je bilo v obliki granul, in le po sestavi podobno dolgotrajnemu gnojilu za plodovke, namenjeno v osnovi pa popolnoma nečemu drugemu. Saj pravi, eksperiment me je koštal najmanj nekaj ur ponovnega dela ._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Anne Brontë