Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Moja setev 2013
-
- Site Admin
Moja setev 2013
(Prenos iz arhiva)
MARIJAV je napisal/a: |
Takole sem 13.2.13 letos spet aktivirala setev na grelni blazini na mizi v dnevni sobi, kjer se semena lepo napenjajo - jutri jih bom prekrila s tanko plastjo zemlje. Nasejanih je več vrst jajčevcev, paprike, čilijev in sladkih feferonov, paradižniki še niso prišli na vrsto: , Danes, 20.2.2013 pa je takole že scimilo - najbolj melancani: Seveda bom od zdaj naprej vsakodnevno obračala gajbice, da rastlinice ne bodo rastle v eno smer. |
[quote="MARIJAV"]Vse paprike, melancane in čilije imam že spikirane v malem plastenjakcu, ki ga imam postavljenega v velikem rastlinjaku (notri je že kar natlačeno):
Postavitev plastenjaka:
Takole pa izgleda 18.3.2013:
Melancani:
Paprika Belladona:
MARIJAV je napisal/a: |
Končno sem uspela spraviti skupaj vse sorte paradižnika, ki sem jih sejala in imam prepikiran vsaj en sejanček (big Zac). Ostalo mi je tudi kar nekaj sejančkov, ki jih nimam kam prepikirati. Če bi bilo zanimanje zanje, potem lahko jutri objavim sorte. Na srečanja bom prinesla prepikirane viške vsaj 20 sort, katere pa še ne vem. Pikiranci so visoki od 3 cm tisti, ki sem jih pikirala v zadnjih 5 dneh, bolj zgodaj pikiranih nekaj sort pa do enega pednja. Okoli 1. maja bodo sadikce že kar lepe, ker jim bo ta svetloba in toplota dala zaleta . ANANAS NOIR BIG ZAC BLACK BRANDYWINE BLACK PLUM BLACK SARA BLACK SEA MAN BLODYBTCHER BULGARIAN TRIUMPH CHANG LE CHEROKEE PURPLE CHOCOLATE CHERRY CHOCOLATE STRIPE COASTAL VALLEY COSTOLUTO GENOVESE DARSO - ORANŽEN - OREH DARSO - RUSKI 4 M DARSO - ZELEN ZEBRAST DARSO-JAJČ.RUMEN OREH SL. DOMAČ POLARBEAR DOMAČ SIMON PL. EARL OF EDGECOMBE FEVERWERK GIANT TOMATO GOBSTOPPER GOLDEN HEART GRANDPA WILLIE GREEN SAUSAGE HERYLIOOM SUBARTIC PLANTY HUNDRED AND THOUSANDS HUNDRED AND THOUSANDS IDITAROD RED INDIAN STRIPE IRENA DEBEL DOMAČ ISTRA ITALIAN TREE TOMATO IVAS PINK RUSSIAN JELLOW PEAR JELLOW PIECE WINE CHERRY JERSEY DEVIL MARIBOR MATINA MEXICO MIRABELLE BLANCHE MISSOURI PINK LOVE APPLE MOMOTARO MORTAGE LIFTER MOSKVICH NEW BIG DWARF OPALKA ORANGE BANANA OSO BLUE PALMIRA PAUL ROBESON PRINCIP BOURGHESE RAB ORJAK RAB SRCE RED KING RED PEAR RED PIECE WINE CHERRY RHODES HERLIOOM RINALDO PELAT ROSE QUARTZ MULTIFLORA ROSELA PURPLE RUSSE SLEEPING LADY DWARF SNOW WHITE STUPICE TERHUNE TRES CANTAS VINTAGE VINE VOL. SRCE COUR DE B. VOL. SRCE VAL ZERO Naj mi oprostijo znalci, ker sem na hitrico sestavljala seznam in sem najbrž kako sorto tudi nepravilno zapisala, bom pa z veseljem naredila popravke. |