Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

Odgovori
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Je komu tole kaj poznano?
http://cudezno-drevo.si/izdelki/vse-za-eko-vrt/vse-za-eko-vrt_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Neem tonik smo že pogosto omenili na forumu. Tudi kot sredstvo proti rastlinjakovemu ščitkarju. Tudi v Kalii ga prodajajo. Tam stane dobrih 17 evrov stane 500 ml, če se prav spomnim.
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Vprašanje za tiste kateri imate paradižnike v rastlinjaku namesto ob količkih na vrveh. Kakšno vrv uporabljate, mora biti kaj bolj debela?
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Jaz uporabljam kar plastično vrvico, ki ostane od bal slame. Imam pa ob vsakem paradižniku kol, vrvico pa privezano nanj, je vse skupaj bolj trdno._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Malo bolj debelo klasično špago. Do jeseni lepo zdrži, potem gre pa skupaj s paradižnikovimi stebli na kompostiranje.
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Paradižnike bomo letos sadili kjer je bila hruška špalirka, v cikcaku levo in desno od osi stebrov z napetimi žicami. Ima kdo kako idejo, kako vodoravne žice izkoristiti za oporo?
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Ko zraste do žive ga privežeš na žico._________________LP seba993
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Evo delam prostor čilijem v rastlinjaku in ne glede katerega datuma smo sedaj presajam na prosto paradižnike. Upam, da ne bo kakega sranja od vremena._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Tudi jaz sem danes prve posadila v kangle na prosto.Bodo sicer ob zidu,je malo bolj zavetje.
V rastlinjaku pa so prvi notri že kar nekaj časa.
Na gredo pa gredo šele po ledenih možeh._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Cmru

Odgovor Napisal/-a Cmru »

danes sem jih presajala - bili so po dve flanci v 0,25l lončkih, pa so šle na razen in poleg tega še ven v tunel. za dva novosadska jabučarja (višina cca 85cm) me je pa minilo potrpljenje in sta šla eksperimentalno na breg. oziroma; tik pod 1,5metrski breg, ki služi kot meja. zasadila sem ju direktno na brežino. želim jima vso srečo, saj tam ostaneta ne glede na vse. me pa fibec matra kako bo z njima... morda bomo pa namesto skalnega bregu imeli paradajzasti breg Smile_________________Dies diem docet
Odgovori