Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Prvi cvetovi 2014

Moderator: Melona

Odgovori
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Geisha, a imaš težave s plesnijo? Pri meni zaenkrat vse bp, tudi če nisem nič preventiivno škropila. Nisem imela cajta. Verjetno še ni napada plesni, ker nonstop pihlja in suši zemljo-sem morala te v loncih zaliti, ker so se kar popki povešali. Je bilo pa uši letos za izvoz. Bomo videli kaj bo zdej dež naredil.
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Neverjetno kakšna razlika Bobolino. Pri meni se nekateri grmi šele prav prebujajo, drugi so že kar olistani, a o bujnem olistanju ne morem govoriti še prav nikjer, kaj šele cvetenju. Moja mikroklima je izgleda res 'eskimska'._________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Ja Sončna prvo je bila samo na Parade kasneje,ker sta skupaj še na Qeen of burbon.Sedaj čakam lepo vreme,da poškropim,da se mi ne nalezejo še druge.Do sedaj še nisem imela tako zgodaj opravka z njo.
Drugače sem pa zadovoljna skoraj z vsemi,lepo rastejo in polne so popkov Laughing ._________________LP
E.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

hej, v Lj. sem pustila vrtnice v debelih mogočnih popkih, tukaj v I. so manjši in komaj prebujajoči. skabroza je začela cveteti že pred 1mesecem. malmazonini trije odprti cvetovi zadišijo na 3 metra daleč. zaenkrat ni bilo navala ne tam ne tu glede pršic. skrbijo me gosenice katere najdem tu in tam tukaj v I. lpvoda

PS: letos bo pri meni gusinčevo leto._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
lovor

Odgovor Napisal/-a lovor »

1vrtnica je napisal/a:
Neverjetno kakšna razlika Bobolino. Pri meni se nekateri grmi šele prav prebujajo, drugi so že kar olistani, a o bujnem olistanju ne morem govoriti še prav nikjer, kaj šele cvetenju. Moja mikroklima je izgleda res 'eskimska'.

Pri meni se recimo rugoze že pripravljajo k odpiranju cvetov, na drugi strani se pa, podobno, nekatere historične kot da ne želijo prav zbuditi iz zimskega spanja. Nekaj alb je zelo poznih, zlasti pa nekaj galskih. Tuscany Superb recimo s skrbjo opazujem, če je sploh še živa. Pa saj je, mogoče se samo heca.

Razmišljam tudi, če sem prav te naštete preveč "zmatral", ko sem jim vsem po vrsti prosto pustil šipke in zato zdaj zbirajo moč...
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Ja Lovor, tudi pri meni so historične bolj pozne kot moderne sorte. Med historičnimi se mi zdijo trenutno še najbolj razvite burbonke, mahovne si pošteno jemljejo čas, hibridne muškatke so prave dame in se sploh ne pustijo pošteno predramiti, galke in stolistnice so nekje vmes, angležinje pa kar tekmujejo, katera bo prej. Res jih je lepo opazovat....._________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
anka

Odgovor Napisal/-a anka »

Tudi jaz sem dočakala prve letošnje cvete. Pred dobrim tednom je zacvetela Cecile Brunner, včeraj v dežju pa sem se razveselila še Warnerjeve Bright as a Buton. Kamorkoli po vrtu se ozrem, se napenjajo popki, komaj čakam, da se razprejo, kar zrolalo se mi bo od lepega :-)

Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Lepo je videti prve cvetove.
Pri meni zankrat par popkov nastavlja samo Old blush. Komaj čakam!
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Saj ne vem, kje naj se oglasim, verjetno najbolje tule. Very Happy Ko me mogoče še kdo pogreša.
Skratka, že ves teden sem brez interneta, Amis ne reagira, Telekom ne reagira, GVO ne reagira, vsak čas bom znorela in čeprav pri meni že kar precej cveti, nimam živcev, da bi šla in uživala v teh prvih cvetovih.
Se javim, ko se vode umirijo, medtem pa želim vsem uspešen začetek rožne sezone._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

smo te pogrešale!

Našla sem še en mini cvetek White Cecile Brunner! Tako všeč so mi te drobnocvetne vrtnice!!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori