Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kdo jo pozna ?

Odgovori
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Našla v gozdu. Raste kot srobot je brez vonja, lepo razraščen in obilno cvetoč, cvetovi polni čebel. Je komu poznana sorta?_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kovačnik. Ampak moral bi dišat. Res pa ne diši enako močno ves dan.
magnolija

Sem razmišljala v tej smeri, vendar vonja ni, niti ko je sonce. Eno koreninico sem posadila pred hišo, kjer je vrtna zemlja. Bom videla kaj bo drugo leto.Sicer imam v bližini podobno rastlino, ki diši, tisto je sigurno kovačnik._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Je kovačnik, samo ta rumen ne diši. Imela sem ga pred leti in sem ga izkopala in podarila. Njim je bilo važno, da je košato, meni bi pa moral dišat.
Sedaj imam tistega, ki diši in je belo, rumeno in spodaj je lepa temna živa barva.
lp kata_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Kovačnik (iz narave, ne kakšen križanec) diši. Vendar ima pač svoje navade: zadiši ob mraku in diši do jutra! Meni ustreza. Ne bi ga zamenjala z nobenim kultivarjem._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
magnolija

Potem je verjetno te nedišeče sorte, meni je lep, prostor je, bo ostal pri nas. Če bo prilika posadim še dišečega._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Avtohtona vrsta, kovačnik ali kozji parkeljci. Lonicera caprifolium, diši seveda takrat, ko letajo opraševalci njegovih cvetov, pod večer.
tanja77

Odgovor Napisal/-a tanja77 »

Pozdravljena Metuljc :-)

Najlepša hvala za odgovor :-):-)

Lp od Tanja 77 :-):-)
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Spet mi nekaj rine iz zemlje v koritu na balkonu - v tistem, ki je sproduciral toliko pehtrana.

V tem koritu sta lani med drugim rastla gavra in talin. Z zemljo, ki sem jo dodala, pa je lahko prišlo marsikaj.
P.S. Originalni fotografiji sem pomotoma izbrisala, zato sem dodala dve novejši - današnji, kjer so rastlinice že večje. Zdaj razmišljam, če bi to lahko bila kozmeja (Cosmos sulphureus)._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazadnje urejal/a lpmami 18 Maj 2014 20:00; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pojma nimam, pri ugibanju se pa po listkih sodeč nagibam k gavri.
Odgovori