Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Stick/Curl

crtj-admin
Site Admin

Stick/Curl

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Nekaj let nazaj je Jerca objavila fotografijo tega za pogledat nenavadnega in zelo zanimivega paradižnika. Letos sem jo prosila za semena in zdaj mi takole raste.

htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Shocked
Ta sorta gre na moj seznam želja Laughing
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

No, pa je prišel tudi ta lepotec na vrsto Very Happy
Jaz ga gojim zaradi njegove posebnosti, ker dobesedno raste kot palica s koderčki, a nikoli nisem nabrala dovolj semen, da bi ga lahko ponudila širše.

Že pri sejančkih je videti, da gre za posebneža, saj jih izda nenavadna skodranost listov. Mnogokrat se pojavijo tudi sejančki z navadnimi listi (genetska lastnost), ki jih je seveda treba zavreči. Sejančki so takile:

Rastlina je v začetku popolnoma nerazvejana, kasneje le dobi tudi nekaj stranskih vej, ki jih seveda pustimo pri miru in ne odstranjujemo.

Največ cvetov se nahaja na vrhu rastline, tudi večina plodov se tvori na koncu, le nekaj malega dobimo tudi s sredine rastline. Žal se uspešno opraši le zelo malo cvetov, tudi če jim pomagamo z ročnim opraševanjem...

Plodovi so najprej izredno temno zeleno obarvani, kaj takega še nisem videla! Obarvajo se v lepo rdečo barvo, včasih imajo tudi oranžkaste progice.

Okus je nekako povprečen, a prijetno paradižnikast, včasih pa dobimo resnično okusne plodove, ki presenetijo s svojo kompleksnostjo. Rekla bi, da je okus precej odvisen od vremenskih razmer..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Plamenka, upam, da mu nisi namenila prevelik lonec, ker ga resnično ne potrebuje! V tistem loncu na sliki so pri meni rastle kar tri rastline (super za medsebojno opraševanje), lonec je bil pa le 20x20cm in nekaj več globine..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Uporabniški avatar
Plamenka

Res? Okrogel lonec premera 40cm je dobil. Imam še eno sadiko in jo lahko posadim zraven. Mislila sem, da bosta dve dovolj. Bom pa pogledala, če imam kak manjši lonec, a takih z večjo globino nimam.

Lepo, da si bolje predstavila to sorto! Se bom potrudila, da dobim čimveč semen. Wink
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Plamenka, se postavim v vrsto. Ta pa je prav srčkan. Koliko pa zraste v višino? Lep pozdrav Darja
Uporabniški avatar
Plamenka

Venus, pocukaj me jeseni za semena. V tomaten atlas piše, da je visok od 1,2 - 2,5m, zato sem ga posadila v velik lonec.
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Plamenka, hvala! Upam, da se ne bom prepozno spomnila. Si bom dala pomnilnik v telefon. On je bolj pameten od mene.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Tudi jaz bi pristavil piskrček za kakšen semenček če se bo Venus spomnila.
Odgovori