Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Označevalci rastlin

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Meni je včeraj uspelo pisat na nepobrušene nožke in to z debelim tesarskim svinčnikom.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Ivčk, poklon , jaz pa butnglava. Evo, nikoli prepozno za kako pametno idejo. Hvala._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Ni kaj, Marija!! Very Happy Cool_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
rukola

Odgovor Napisal/-a rukola »

Ivčk je napisal/a:
...Ampak brus papir mora biti res fin...

Preizkusil sem brušenje plastike in pisanje nanjo s svinčnikom. Rezultat je naslednji:
Za brušenje je primeren brusni papir z oznako 600. Bolj fin ni dober. Papirja z oznako 1000 in 1500 sta preveč fina in sem lahko s prstom zbrisal napis, medtem ko se je napis pri brušenju s 600 ohranil v tej meri da je po brisanju s prstom sicer še berljiv.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Rukola, hvala za analizo. Priznam, da se z granulacijo brus papirja nisem ubadala, pač sem vzela najbolj fin brus papir, ki sem ga imela pri roki Very Happy_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Jaz brusim kar z grobim (modrim) delom radirke, ki je do polovice modra, potem pa rdeča. Gor sta narisana svinčnik in nalivno pero. Včasih smo take uporabljali za radiranje pisanja na pisalnem stroju.

Z njo pri ponovni uporabi poradiram stare napise.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Na lončke sem pisala z belim
na tablice pišem z črnim.

Lani sem imela plastične označevalce v lončkih in mi je precej vse skupaj zbledelo,otroci so mi jih pol polomili,pol premešali Rolling Eyes .
Tako sem sklenila da letos pišem direkt na lončke.

Tablice pa kasneje visijo ,nekatere zunaj in nekatere v rastlinjaku .So iz nestrupenega lesonita(dobili potrdilo) .
Nekaj imam še lanskih,ki so skoraj nespremenjene-pa so bile recimo vso zimo na vlagi.

_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Notranjka, s te vrste flomastrom, samo z bakrenim odtenkom, sem jeseni napisala napise k vrtnicam na bele savske kamne. Za zdaj so še taki, kot so bili.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Super,Melona.
Potem jih lahko obe priporočava._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Ker sem lahkse označevalce zakockal sem moral narediti nove.
Vse se je začelo z iskanjem in rezanjem pločevine. Trakovi se uporabljajo za povezovanje desk in lat za ostrešje. Trakovi so pocinkani široki 19mm in debeli 0.06mm. Narezal sem jih na približno 10 cm douge trakove.

Ker so bili nekateri zviti sem jih poravnal in pobrusil robove da nebom spet vs obvit.

Sledilo je označevanje približne velikosti in tovčenje vdolbinic.

Na koncu sem še z flomastrom napisal številke zaradi boljše vidlivosti.

Označevalci med mojimi čiliji.

Mislil sem uporabit gravirne toukače ki jih imam vendar je bila pločevina predebela in ni bilo efekta.
_________________LP seba993
Odgovori