Posajeni so vsi paradižniki,namakalni sistem je uporabljen kar lanski,nove cevi pa bom uporabila pri kumarah.
Tudi vrvice so še lanske,bodo pa verjetno uporabne samo še letos-se nekatere že prav lepo cufajo

http://poosmiinpol.blogspot.com/
notranjka je napisal/a: |
Ne vem točno kam bi tale link dala,zato ga bom kar tule-pa ga prestavite če se vam zdi da bi bil mogoče bolj pasal v nakupovanje. Jutri pričnejo v Botaničnem vrtu z prodajo paradižnikov. Samo na hitro sem preletela seznam in našla kar nekaj novih,posebnih. Če bodo še imeli bom šla po pelat,ki doseže 10 cm(ime mi je ušlo iz spomina),pa najbrž še kakšnega za kakšen lušt si naredit ![]() http://www.botanicni-vrt.si/paradizniki |
Oldi je napisal/a: |
Ko omenjate 20 ali največ 30 cm je to mišljeno od zgornjega robu lončka do nivoja zemlje. Sam sem 80cm orjaka b 20cm škatli posadil v luknjo globoko 50cm, na dmu je bila bolj tako zemlja in sem dosul površinsko in zemljo za paradižnike. Sedaj me pa preganja občutek, da so korenine na 40cm pregloboko. |
lovor je napisal/a: |
Drugo je verjetno to, da zaenkrat poskušam gojiti na prostem brez strešice. Ne vem, ali je izključno to krivo ob zelo mokrih in precej hladnih septembrih in oktobrih, kakršne imamo pogosto zadnja leta, ampak lani sem imel od prihoda z morja v začetku septembra na paradižnikih eno samo plesen in gnitje. Nič od niča od septembra naprej. ![]() Kakšen komentar? Bi strešica tu zanesljivo pomagala? |
Odkrito moram priznat, da se nimam za uspešnega gojitelja paradižnika. Eno je barjanska klima, ki sigurno ni paradižnikarska ![]() Drugo je verjetno to, da zaenkrat poskušam gojiti na prostem brez strešice. Ne vem, ali je izključno to krivo ob zelo mokrih in precej hladnih septembrih in oktobrih, kakršne imamo pogosto zadnja leta, ampak lani sem imel od prihoda z morja v začetku septembra na paradižnikih eno samo plesen in gnitje. Nič od niča od septembra naprej. ![]() Kakšen komentar? Bi strešica tu zanesljivo pomagala? |
Odkrito moram priznat, da se nimam za uspešnega gojitelja paradižnika. Eno je barjanska klima, ki sigurno ni paradižnikarska ![]() Drugo je verjetno to, da zaenkrat poskušam gojiti na prostem brez strešice. Ne vem, ali je izključno to krivo ob zelo mokrih in precej hladnih septembrih in oktobrih, kakršne imamo pogosto zadnja leta, ampak lani sem imel od prihoda z morja v začetku septembra na paradižnikih eno samo plesen in gnitje. Nič od niča od septembra naprej. ![]() Kakšen komentar? Bi strešica tu zanesljivo pomagala? |
pika je napisal/a: | ||
...ne globlje od 30 cm v globino, ker je tam zemlja mrtva.... |