pri vas ni bilo mrzlo

Lepi paradajzki in veliko jih je. Bravo.
Irena
bobolino je napisal/a: |
Tako, končno gotova. Včeraj in danes sem bila do komolcev v zemlji. Prve runde sejanja so že v 0,5l kozarcih, zadnje pa prepikirane. Primerjala bom, ker so te slednje že takoj pikirane v Neuhaus zemljo, prve so bile v tisto Asefovo za pikiranje. Še nekaj zabeležk zame za naslednje leto. Navkljub slabim vremenskim razmeram so predpogoji pri meni zadostni, da lahko balkončkarje sejem koncem januarja z namenom čimprejšnjega pridelka. Luči se zaenkrat še branim, me ne vleče v to. Za hiter vznik pred kaminom ni zadostna temperatura, je pa dovoljšna na kaminu, pazit moram le na ustrezno vlaženje. Takoj po pikiranju gredo v 0,5l lončke, v Neuhaus ali Klassman substrat, s tem, da bodo lončki napolnjeni do polovice in potem jih bom sprofi zasipavala z zemljo. Tako odpade faza 2dcl lončkov. Naučiti se moram ne imeti slabe vesti in odvečne sejančke zavreči, ker je pri tolikšnem številu sort stanje skoraj neobvladljivo in me vodi k bankrotu ![]() Folijo okoli regalov moram dobro zatesniti, da ne bosta imeli muci vsake par dni veselico. Sva pa z možem ravno postavila tisti plastenjak iz Lidla za 50 eur, postavljen je tretje leto, plastični spoji so postali krhki in se lomijo. Malo improvizacije, in za letos bo še ok. Postavljen je na odprti terasi, spodaj je plast skoraj meter gramoza, z eno steno je bo naslanjal na hišo, vmes bo založen debel stirodur, spodaj je plast 5 cm stiropora, prav tako na policah. Moralo bo zadostovati, ker koncem tedna grejo paradižniki in kapusnice ven. |
Ivčk je napisal/a: |
Bobolino, nikakor jih ne morem napisati SAMO pet! Bom šla kar po kategorijah, naštela vse lanjske favorite, jih je bilo kar veliko, pa ne štejem čisto vseh ![]() DWARF IN DETERMINANTNI: Rosella Purple Iditarod Red Sleeping Lady Dwarf Mr. Snow Copper River Cuban Black BELI IN ZELENI: Primrose Gage Sweet White White Queen Powers Heirloom Aunt Ruby's German Green Cherry Green Bombs RUMENI IN ORANŽNI: Chang Li Egg Yolk Sweet Beverley Ruslan Aucuba Orange Banana BICOLOR IN ROZA: Blush Isis Baby (segregira in ni še stabilna sorta) Piedmont Pear Orange Russian 117 Goose Creek Pink Mazarini Terhune RDEČI IN PELATI: Bulgarian Triumph Coastal Valley PL Granny's Heart Iva's Red Berry Palmira's Northern Italian Primorski Pacug Cow's Tit Rinaldo Smiley Worms Howard German TEMNI: Evan's Purple Pear Indian Stripe Large Barred Boar Spudakee Tim's Black Ruffles (ko sem se naučila, da je treba počakati še par dni po spremembi barve za najboljši okus) Tole bi bil moj kratek seznam lanjskih favoritov ![]() |
viktorh je napisal/a: |
Matic, ne le to, da je nasad čudovit... Čudovit je tudi zato, ker se, za razliko od vrtov v naseljih, velik..., da imaš ogromno prostora. Da se lahko sprehodiš med sadikami, jih opazuješ kako se razvijajo....Mi pa moramo paziti, da kaj ne pomendramo s svojimi zadnjcami... |
Irena je napisal/a: |
Matic, pri vas ni bilo mrzlo ![]() Lepi paradajzki in veliko jih je. Bravo. |