Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

RAČKE TEKAČICE

Odgovori
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Sj jih bom na pašo pelu v deteljo v posebej zato postavljeno ograjo in bom mogu bit zraven da kam ne pobegnejo.
Pa pri nas vrane niso problem._________________LP seba993
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Sem si vzela čas in prebrala tele tvoje oziroma račje dogodivščine. Pri toliko živalih sploh ni čudno, da se venomer kaj dogaja. Ti pa čestitam za tvoj izjemen čut za opazovanje in voljo, da to potem še napišeš tako doživeto.
Bi kar želela biti raca ali kura v tvoji obori. Wink_________________Živeti na podeželju je najlepše!
seba993

Učerjaj popoldne ko se je mal zjasnilo sem tekačom zrihtal manjšo ograjo. So ble kr vesela ka so prvič v življenju probale travo. A pa tisto največje je goskica.

Pa še današnji naraščaj.
_________________LP seba993
reider

Odgovor Napisal/-a reider »

Hehe simpatično!.Ena lepša od druge.Ja goskica ima bolj močan kljun.

A obora je pa iz jekla-mislim mreža?Če ja, pol je specijalna za to stvar,no tako bi jaz moral imet takrat,ko mi mali ušel ven. Raje še namesti tut na strop nekaj.

A drugač pa so vse račke tekači?No za prvo sliko vem da so,za zadnjo ne vem,ker sedijo.

Pri nas dežuje že drugi al tretji dan.In ker imel čas sem pasel moj par zunaj skor cel dan. To je bilo veselje.Račka našla velikega polža lazara in tekala z njim okol hleva. Mislim,saj ga ne more pojest,ne vem,kaj bo z njim. Sta pa hiperaktivna in bezljata neutrudno neprenehoma naokoli z glavama zaritima v gosto travo i nima veze,če se po nebu vozijo kanje.

Drugač pa sem videl že 3 cm dolgega prvega rdečega polža.Se smukal okoli pesjaka.

Moja tekačica po novem našla skrivališče,kjer babica shranjuje ostanke hrane v majnšem vedru. No zdaj hodi tja krast in dans prevrgla vso vsebino okoli,ker se stavi v vedro na glavo. In naredila celo svinjarijo.
seba993

Ja mreža je jeklena. Bom pa dal mrežo še čez oboro.

Ne na drugi sliki so japonske race. No vsaj mi jim tako rečemo.

Verjeten je tekačica kar pojedla tistga lazarja. Sem dons gledal kokoši so cele deževnike jedle kot špagete._________________LP seba993
reider

Ok tako je super ja.Ziher je ziher.
Vsi so lepi na sliki,a takačevi mladiči itak najbolj posrečeni heheh.

Sem se peljal mimo sokrajana in videl se okoli hiše past 4 popolnoma enake tekače. Bili črne barve vsi 4 in vsi imeli zavita peresa na repih navzgor heheh. Vsi bili fantki.In niti ene punčke. Kolikor me spomin ne daje, je enkrat se mi zdi ena bila,a je zdaj nikol več nikjer tam ne vidim. Neutral

Evo pa še ena moja nova slikca od danes popoldan. Skrivalnice-poišči ju na sliki Wink
http://www.mojalbum.com/reider/racke/foto/21649686
seba993

Ja posrečeni so res. Nemorjo bit 10 sec prmir. Jih je kar zabavno gledat. heheh
Moje še nimajo perja tako da jih še ne razlikujem. Upam da bo vsaj 1 komad drugega spola.

Tvoje se pa skrivajo pred drevesom v travi._________________LP seba993
Marinka

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Lepi so tile mladički. Jaz letos ne bom dala nič valit, ker imam 10 kom. čisto dovolj._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
reider

http://www.mojalbum.com/reider/racke/foto/21673916

Evo sliko račk iz današnjega dne. Pasejo se na košenini. Imeli so poln kljun kratko nasekljanih delcev trave. Spirat so si hodili kljune v vedro vode. No čez čas so z vode naredili gosto "ajnpren" župo z peteršiljem Laughing Med drugim so na dno posode vrgli še kos strešnega cigla, ki so ga našli,in so ga dali namakat, da bi bil mehkejši čez čas, če bi bil za pojest Laughing

No kosil sem z vrtnim traktorčkom tako dolgo, dokler se ni predrla prednja guma. Zdaj je v garaži na klocnih Sad
seba993

Na pol so že že operile.

Pa še mlajši bratci in sesterce od goskice z 3 račkami.
_________________LP seba993
Odgovori