Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Prvi cvetovi 2014

Moderator: Melona

Odgovori
gino55

Odgovor Napisal/-a gino55 »

DUC DE CAMBRIDGE

SCHNEESCHIRM

MONNA LISA -BARNI
_________________LP Gino
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

O Gino, Duc se je zbudil!

Hugh Dickson

tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Res se uvrščaš tudi ti med srečnice s prekrasnimi vrtnicami, ki ti poleg tega še zgodaj cvetijo in nam, ki imamo nekaj stopinj manj vzbujajo upanje. Prekrasne so, Doli.
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

TantaTT Vanguard je res prekrasen, tako cvet kot listje. Tudi ostale.
Gino pozdravljen, kar nadaljuj. Doli vse kar daš gor je čudovito. Toliko ti že cveti, da komaj čakam slike v rožnikih._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Že nekaj časa gledam vaše številne lepotice, pri sebi pa sem nestrpno čakala, da se odpre kak popek, čeprav seveda nimam in nikoli ne bom imela toliko vrtnic, kot ostali. Pri eni vrtnici je že nekaj časa nazaj dobro kazalo, pa so bili naši nogometaši malo nerodni. Twisted Evil Ti dve slikci objavljam, ker sta prva cvetova, čeprav nista nič posebnega, jaz pa sem ju le vesela. Wink

Vrtnica brez imena, stara okoli 40 let. Letos sem jo obrezala naravnost, ne tako, kot druga leta, ko sem štela očesca in izbirala močne veje. In letos je precej višja, čez 2m in ima številne popke.

Tole pa je prvi cvet Masquerade Climber. Sam po sebi nič posebnega, letos najbrž še ne bo skupinskega efekta večih cvetov.
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Plamenka pri vsem tem pravzaprav sploh ni pomembna količina, niti ne plemenitost vrtnice, vse pa je tista radost, katera se zbudi v nas, ko nas osrečujejo take male lepe malenkosti v življenju. In vrtnica spada med take stvari. Kje si pa dobila drugo? Ne vem če jo sploh kdo drugi ima. Meni je to zanimiva vrtnica in zelo me zanima kako se bo razvijala. Upam da bomo imeli to veselje, da nam boš o tem poročala v sliki in besedi._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Plamenka

Ja, Poezija, saj imaš prav. Tako lepo se je vsak dan sprehoditi po vrtu in opazovati cvetove.
Masquerade sem po dolgem iskanju naročila v Museo Giardino della Rosa Antica, kot mi je svetovala Garden-ja, ko sem na forumu spraševala, kje bi se jo dalo dobiti. S poštnino vred ni bila ravno poceni, ampak točno to vrtnico sem želela imeti. Seveda bom poročala o njej. Sadika je bila v loncu, zelo lepa in močna.
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Aha, pa si le dobila Masquerade. Če bi jo imela kam dati,bi jo takoj naročila. Ostaja na moji wish ljst. Cvet je že sedaj zanimiv.
Tagetes

Odgovor Napisal/-a Tagetes »

Plamenka, skoraj sem prepričana, da je tvoja 40 let stara lepotica The Queen Elizabeth Rose, morda celo climbing varianta, ker jo je približno v tistem času kupila tudi moja mama. Vendar ji ni bila všeč in jo je čez nekaj let podarila.
Sicer pa, pazi, da se ne "zastrupiš" - rositis je nevaren virus. No, imam občutek, da si že "zastrupljena" Very Happy Very Happy.
Uporabniški avatar
Plamenka

Tagetes, hvala za namig, kako naj bi se imenovala. Šla sem gledat po netu, pa podatki kar ustrezajo. Ni pa climbing varianta.

Kar se tiče 'okužbe' z rositusom, me ne skrbi. Samo še en virus več poleg tomatusa, chillitusa, kaktusitusa in podobnih. Laughing Laughing Laughing

V študentskih letih sem se zelo zanimala za vrtnice. Nekaj sem jih kupila, nekaj potaknila. Vendar takrat še nisem imela interneta, pa ponudbe iz tujine...Potem je zanimanje malo zamrlo, če si pa na temu forumu, se pa vrtnicam seveda ne da izogniti. Rolling Eyes Very Happy
Odgovori