Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Rukola - Eruca sativa
Meni je to zimo kar nekaj rastlin rukole, razmetanih po različnih gredah, lepo prezimilo in jo že dodajam solati. Tista, ki je bila zadelana (eni bi rekli zastrta) z listjem, je lepo mehka in sočna, pa precej velika, druge so malo čvrstejše.
Tak pridelek mi je najbolj všeč: nič ne naredim, pa spomladi že pobiram z vrta _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Tak pridelek mi je najbolj všeč: nič ne naredim, pa spomladi že pobiram z vrta _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Po fotki na linku sodeč, imaš enoletno. In ta gre hitro v cvet.
Če imate res radi rukolo, ti priporočam, da si nabaviš seme trajne (ali ti da seme kdo od nas, od mene verjetno lahko dobiš kakšno sadiko) rukole in imaš rešen problem, tako ali tako raste povsod, v vsaki špranji, na vsaki prsti, še tako revni. Bolj v senci bo manj pekoča, bolj ko bo na sušnem in vročem, bolj bo pekla.
Meni lepo poganjajo med tlakovci, če jih po dežju dobim ven, lahko dobiš nekja sadik.
Če imate res radi rukolo, ti priporočam, da si nabaviš seme trajne (ali ti da seme kdo od nas, od mene verjetno lahko dobiš kakšno sadiko) rukole in imaš rešen problem, tako ali tako raste povsod, v vsaki špranji, na vsaki prsti, še tako revni. Bolj v senci bo manj pekoča, bolj ko bo na sušnem in vročem, bolj bo pekla.
Meni lepo poganjajo med tlakovci, če jih po dežju dobim ven, lahko dobiš nekja sadik.
Oldi je napisal/a: |
Še vedno pa ne vem, ali se tudi enoletna večkrat reže, nekdo je omenil, da se puli, na netu pa piše, da se jo reže in istočasno, da jo je treba saditi na 14 dni, da jo imaš vedno za v skledo. |
Po mojih izkušnjah jo lahko porežeš kvečjemu dvakrat, potem potem že preveč sili v cvet in postane pusta. Prav zaradi tega je ne sejem več, nadomestil jo je dvoredec, katerega neprecenljiva lastnost je, da raste vsepovsod tudi izven vrtnih gred.
Danes je bilo skoraj povsem oblačno, le sempatja nekaj sonca skozi koprenasto oblačnost, zato sem dal sadike rukole na prosti in mi jih je kot kaže sonce na pol požgalo. Ali je to normalno, kako so lahko par dni stare sadike tako občutljive, mar niso takoj zrele za polno sonce. 5 dni so bile v zimskem vrtu na soncu skozi dvojno termo steklo?
Tale moja rukola se sama seje, prezimi, srne jo ne jejo, jaz pa medlim ob njej. Tam na koncu česna za rabarbaro cveti. Sem jo presadila, ko smo na spomlad štihali. Zuf, odspredaj pa je tvoja drnulja .
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
Irena
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
Irena