Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Calycanthus - dišečnik

crtj-admin
Site Admin

Calycanthus - dišečnik

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Calychanthus floridus
( dišečnik, blagoduh)

Listopaden košat grm, v. in š. 2m.
Ima dišeče temno zelene liste in dišeče rjavo rdeče cvetove.

žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Mene so opozorili, naj dišečnik kupujemo takrat ko ima cvetove, ker ne dišijo vsi. Tudi med odraslimi rastlinami je razlika v vonju in se ne spreminja od leta do leta. Imela sem sicer možnost preverjati le dva grma 3 leta.
In res je - eden diši vedno (močno; listje in cvetovi) , drugi nikoli prav nič. Ta drugi je moj Sad ._________________LP Žižola
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

žižola mogoče pa ga lahko, kaj precepiš ? Idea_________________
žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Precepim... Shocked

A misliš, da naj ga za drva nacepim Laughing .

Se hecam. Za kaj takšnega bo treba še malo v šolo Rolling Eyes ._________________LP Žižola
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

žižola je napisal/a:
Mene so opozorili, naj dišečnik kupujemo takrat ko ima cvetove, ker ne dišijo vsi. Tudi med odraslimi rastlinami je razlika v vonju in se ne spreminja od leta do leta. Imela sem sicer možnost preverjati le dva grma 3 leta.
In res je - eden diši vedno (močno; listje in cvetovi) , drugi nikoli prav nič. Ta drugi je moj Sad .

Zanimivo! Tudi moj bolj slabo diši, diši pa. Ampak veliko manj, kot tisti, ki sem ga vonjala v Botaničnem vrtu. Sem pa takrat, ko sem kupovala, v vrtnariji dobila zadnji komad, tako da nisem mogla nič izbirati.
rene

Odgovor Napisal/-a rene »

Pri nas mu po domače pravimo "Jabolčnik". Vonj res spominja na vonj zrelih jabolk.

Se pa okoli grma rade pojavljajo mladice, tako da ga ni težko razmnoževati.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Pri mojem se je mladica pojavila enkrat samkrat.

voda

Odgovor Napisal/-a voda »

doli živio, hvala ti še enkrat za lanskoletni mičkeni dišečnk, kateri letos ima že 4 cvetove. lpvoda

doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Voda, kako lepo.
Pozdrav
Odgovori