Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Kaj pa pravite na moje? Very Happy

Sma na to drevo nacepila 6 cepičev in se mi zdi da so se vsi prijeli saj so že vsi zeleni na špički. Najvišji je pa čisto zdivjal._________________LP seba993
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Ali si dal cepiče različnih sort?
seba993

Ne ker sem so mi ostali samo cepiči ene sorte. Vse druge sem že prej ponucal._________________LP seba993
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Živjo.
No ,ko vsi moledujete v cepljenju, malo testiranja mnenj. A je kdo razmišljal o KOMPATIBILNOSTI Asimine s drugimi podlagami, kar bi dalo rezultat bolj intenzivne podlage glede rasti napran sejancu.
lp. Vinkoz
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Nekje sem videla da okrog cepiča naredijo en lijček da zadržuje vodo, kaj je to v redu?
seba993

Nevem. jaz ku sem cepu v raskol na +5 premera debla in zavil z folijo in zamazal z smolo sem hodu vodo vn zlivat da nebi kam preveč zatekala in nebi v deblu kj gnilo._________________LP seba993
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

vinkoz je napisal/a:
Živjo.
No ,ko vsi moledujete v cepljenju, malo testiranja mnenj. A je kdo razmišljal o KOMPATIBILNOSTI Asimine s drugimi podlagami, kar bi dalo rezultat bolj intenzivne podlage glede rasti napran sejancu.
lp. Vinkoz

Glede na botanično Familio v katero sodi (anonovke) sklepam, da manevrskega prostora z našimi avtohtonimi rastlinami ni. Lahko pa ustrelim z ugibanjem in v nadaljevanju opazujemo kaj pade na tla. Kozel ali trofeja. Recimo hrast in dobimo Quercosimino s trdo lupino. Laughing
Šalo na stran. Nimam pojma. In ti? Nas malce hecaš ali pač nakazuješ, da utegne obstajati nekaj nekje za bregom. Question
Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

originalnilist je napisal/a:
Nekje sem videla da okrog cepiča naredijo en lijček da zadržuje vodo, kaj je to v redu?

Česa takega pa sama še nisem videla, pa sem kar dosti brala o cepljenju.
Morda pa je bil "lijaček" namenjen senčenju?
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Na primer, nekaj podobnega lijačku sem namestil na cepljenke, ki so bile cepljene blizu tal. Razlog. Gosenice, ki so mi nekaj uspešno sprijetih višenj pohrustale. Je učinkovalo.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Lijački so nameščeni na 1,5 m visoke cepljenke, čemu služijo pa ne vem, ugibala sem, vodo pa vsekakor zadržujejo.
Odgovori