Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Plesniva slama in težave s sadikami na vrtu

Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Deževniki. Pojdi zvečer z lučko naokrog, pa se bo videlo.
andreja62

Odgovor Napisal/-a andreja62 »

Posode z vodo sem nastavila, pa se ni nič ujelo. Deževniki najbrž ne bi pojeli vse kaleče seme. Včeraj sem potrosila modra zrnca-biološko sredstvo, ki naj bi zatrlo polže.
Pa zoper sem posejala eno vrečko solate, ponoči je deževalo, bom videla, če bo kaj več sreče._________________Andreja
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

No, navezoval sem se na predhodnje sporočilo - luknje v zemlji. Zvečer, ko hodim pobirat polže, je veliko deževnikov zunaj. Umaknejo se takoj, ko jih obsvetim z lučko.

Deževniki tudi vlečejo ostanke rastlinja pod zemljo. Ena od znanih oseb (morebiti Pušenjak), je rekla, da delamo napako, ko predvsem jeseni vse pospravimo in počistimo z gred. Deževniki predelajo ostanke in tako delajo zemljo bolj plodno. Letošnjo pomlad sem ostanke pri čiščenju radičev trosil po gredah in res jih povečini kar pospravijo. Žal je pri tako topli pomladi to veselica tudi za polže. Rolling Eyes
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Bicikel, potem sem glede teh lukenj lahko se naprej mirna.
Nasi podzemni delavci so tako zagnani, da pridejo se med tlakovci ven in vlecejo noter ovenel izpuljen plevel pa travne bilke, jih napol zvlecejo pod zrmljo, ostslo pa. strli izmed tlakovcev kot trofeja :-)_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori