Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2014
Pri mojih na vrtu se je pri nekaterih pojavila pegavost, zato sem jih danes poškropila z biosodinim fungicidom. Ponavadi pomaga.
Takole pa je mož položil zalivalne cevi v rastlinjak:
Letos so paradižniki v rastlinjaku zastrti s senom. Doslej sem bila navajena na zalivanje nezastrtih in so v redu uspevali. Upam, da letos ne bodo preveč zaliti. Kadar se uvaja spremembe, je vedno problem.
Takole pa je mož položil zalivalne cevi v rastlinjak:
Letos so paradižniki v rastlinjaku zastrti s senom. Doslej sem bila navajena na zalivanje nezastrtih in so v redu uspevali. Upam, da letos ne bodo preveč zaliti. Kadar se uvaja spremembe, je vedno problem.
Ja, pajo, vedno dam označevalce zraven sadik v zemljo. Za vsak slučaj moram načrt napisati še na list, kot sem ga za tiste na vrtu.
No, jaz raje pišem s svinčnikom kar na kupljene označevalce, ker mi je zapis s flomastrom pred leti zelo hitro obledel in raje ne tvegam več. Svinčnik pa ostane. Ti označevalci s svinčnikom vred so bili 2 leti nazaj v Kiku 1 evro za 50 kom. Žal jin ne lani, ne letos nimajo.
No, jaz raje pišem s svinčnikom kar na kupljene označevalce, ker mi je zapis s flomastrom pred leti zelo hitro obledel in raje ne tvegam več. Svinčnik pa ostane. Ti označevalci s svinčnikom vred so bili 2 leti nazaj v Kiku 1 evro za 50 kom. Žal jin ne lani, ne letos nimajo.
Po presajanju se mi, zlasti pri purple scherokee, tal dotika tudi več kot eden povsem zelen list. Pri tem indijancu so listi krepko povešeni, rastlina pa nizka in gosta. Za 10cm globje presajanje bi moral potrgati pol listov, da se ne bi vlekli po tleh. Ne pozabit, da ima že 2 seta cvetov in nekaj plodov. Naj počakam, da jih sam odvrže ali v izogib plesni sam poskrbim za to.
Izgleda, da bo res to, gre za spodnje liste pri balkončkarjih, ki imajo seveda vsi "zalistnike". Še bolj spodnjih pa že dolgo ni, saj so že davno opravili svojo vlogo. Zanimivi so tile balkončkarji.
Ivčk je napisal/a: |
Oldi, na prvi sliki ne gre za bolezen, le za staranje listov, kar je normalno. Iz njih rastlina vleče še zadnja hranila, preden jih odvrže. |
Izgleda, da bo res to, gre za spodnje liste pri balkončkarjih, ki imajo seveda vsi "zalistnike". Še bolj spodnjih pa že dolgo ni, saj so že davno opravili svojo vlogo. Zanimivi so tile balkončkarji.
Oldi, saj listov ne rabiš popolnoma odstraniti, lahko jih le nekoliko skrajšaš, le toliko, kolikor se dotikajo tal. Bo manj škode tako, kot če se dotikajo zemlje in riskiraš kako glivično bolezen..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A