Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

Odgovori
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Slika "indijanca" z listi do tal. Če spodnje 3 odtrgam v celoti, je skoraj bos. Povešeni listi so za to sorto normalni in tale na sliki ni prav nič ovenel.
Slika je zanimiva tudi zaradi hitro rastočih plodov. Spet jo je shrani.si obrnil postrani

Sem pa danes zjutraj odkril novega škodljivca, sosedovo mačko, ki je na levem paradižniku pustila zelo očitno sled, dlako in zlomljen list.

Levo "indijanec, desno Indigo rose
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Plamenka je napisal/a:
Hvala, Zuf! Malo bolj bom morala letos opazovati rastline, potem se bom pa že navadila. Zastirko bom pa redno obnavljala.

Predlagam ti tudi, da zastirko umakneš v premeru petih cm stran od stebla rastlin.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Hvala za opozorilo. Saj ponekod je, moram pa preveriti, če je res povsod.
papa

Odgovor Napisal/-a papa »

Oldi nehi stare slike lept Very Happy šala... še mal pa ga bo za eno solato... Very Happy_________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
Oldi

Smile
Zmerom pozabim vprašat kako je s trganjem listov pri presajanju, ko hočemo obdržati njegov zalistnik. Strah me je, da bi ga poškodoval. Verjetno je najbolje odrezati ga toliko, da ne maha po tleh.
Samo ko sem včeraj v tla dajal "indijanca", ki je končal rast s sestavljenim cvetom, sem imel 10cm od tal list in enega od dveh zalistnikov, in ko sem ga posadil, je bil list praktično v zemlji. Nič, zabrskam ga in bo sam propadel?
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Ah, strašno zabavne stvari se mi dogajajo zadnje čase Rolling Eyes

Na njivi sem imela za hec predčasno posajeno sadiko Black cherryja, ki je že cvetel, pa mi je enoletna hči Katja nekaj dni nazaj odpulila vrh s cvetovi vred.
Danes zjutraj pa sem pospravljala balkon in mi je padla metla na Kimberly v loncu, ki je tudi že cvetel. In so šli cvetovi k vragu. Tu je vsaj vrh ostal.
Poleg tega mi prej razlaga svakinja, da njen Kimberly, ki sem ga vzgojila in ji ga dala, že dela prvi plodek. Ja, hudiča, vsi bodo imeli prej paradajzke na mojih sadikah kot jaz!! Evil or Very Mad
Brezveze Rolling Eyes Wink
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Tole so moji paradajzki, ki sem jih sejala in negovala na balkonu do pred nekaj dnevi, ko sem jih presadila na vrt.

Levo je Wooly Blue Jay, desno nek samosevec, ki mu je uspelo uiti moji "trdni odločitvi", da letos pa res ne bom pustila nobenega samosevca, saj so itak skoraj vsi češnjevci Confused No, sam je zrasel v odrezani plastenki, kjer neko drugo seme ni pognalo, bil je ves čas zelo krepak, pa me je premamil. Zadaj sta dva ob eni palici, na vrečki je pisalo "plav paradajz od Tanje, zelo dober" Cool pa da vidim, kaj bo iz tega.

Tale volneni mi je pa tako poseben, res ima po listih poprh kot kakšna sliva.
Samo upam, da bodo po današnji nevihti jutri še prav tako pogumni Rolling Eyes_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ja, Wooly Blue Jay je res lep okras na vrtu. Podobne liste ima Angora Supersweet, le da ima Angora sive, Wooly bolj vijolične.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Irenca je napisal/a:
. Ja, hudiča, vsi bodo imeli prej paradajzke na mojih sadikah kot jaz!! Evil or Very Mad
Brezveze Rolling Eyes Wink

Prvi zgodnji sadeži so ponavadi čisto brez okusa Wink Laughing Laughing . Ali pa greš v Hofer, kupiš par vejic tega lepega drobnega paradižnika in jih navežeš gor Razz .
Oldi

muha je napisal/a:
Prvi zgodnji sadeži so ponavadi čisto brez okusa Wink Laughing Laughing .

A je to iz une pravljice o lisici in kislem grozdju ali resnica Smile
Sprašujem da me ne bo kap, ko bom po vsem tem trudu dobil nekaj, česar ne bi prodajali niti v Hoferju. Smile
Odgovori