Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bezeg (Sambucus)

seba993
Prispevkov: 855
Pridružen: Pe Mar 21, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Kot sem oblubil imate na prvi strani nekaj receptov kako predelati bezgove kobule in liste.
Recepti za bezgove jagode pridejo kasnejo ko bodo začeli zoret._________________LP seba993
seba993
Prispevkov: 855
Pridružen: Pe Mar 21, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Čas za nabiranje.

Nekaj ga pa je._________________LP seba993
seba993
Prispevkov: 855
Pridružen: Pe Mar 21, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Malo esperimentiranja z moje strani. Rezultati bodo vidni če 2 tedna.
_________________LP seba993
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8367
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Seba 993 je zapisal:
"Malo esperimentiranja z moje strani."
S čim pa si eksperimentiral? Na rezultate bomo že počakali skupaj s tabo, sestavine pa le razkrij Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
seba993
Prispevkov: 855
Pridružen: Pe Mar 21, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Bezgovo cvetje namočeno v domač vinski kis. Recept je na prvi strani. V eno steklenico sem dal 100g cvetja in zalil z liter kisa v drugo pa 200g cvetja in zalil z 0.75l kisa._________________LP seba993
metuljc
Prispevkov: 9399
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

A si ti to v bizeljčana namočil bezeg? Wink
seba993
Prispevkov: 855
Pridružen: Pe Mar 21, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Ja. Pa nekaj frankinje je blo še zraven ker je od predlani ostala. Zdj ko smo pa vse staro vino porabli za kis ga pa kisamo po potrebi._________________LP seba993
seba993
Prispevkov: 855
Pridružen: Pe Mar 21, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Danes sem odpru steklenice. Diši po kisu in cvetju. Probal še nisem. Sem pa dolil kis da so spet vsi cvetovi v kisu ker je cvetje popilo malo kisa._________________LP seba993
seba993
Prispevkov: 855
Pridružen: Pe Mar 21, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Danes sem končno precedil moje namočene kabule bezga. Kis ima malo ojusa po bezgu in malo vonja saj letos bezeg ni najbolj aromatičen. Okus je vredu prav tako vonj. Če bo kdo drugo leto probaval mu priporočam da vse skupaj namoči v kozarce za vlaganje._________________LP seba993
Mr.dBoo
Prispevkov: 62
Pridružen: Pe Maj 02, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Mr.dBoo »

Če koga zanima debeloplodni Haschberg cca 150cm naj napiše ZS
Odgovori