Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

RAČKE TEKAČICE

Odgovori
reider

Odgovor Napisal/-a reider »

Zdravo!
Huh so zrasle. Še vedno morajo biti kar mehke, nekaj puha še imajo.
So pa vsi podobni moji samici. Res ne vem, kakega spola bodo, ko so pa vse iste. Imajo vse okoli oči on beli pasek okrog kot so meli v stripih oni buldogi, ki so pobegnili iz zapora he,he.
Oni beli je zanimiv. Me res zanima, zakaj je tako drugačen od drugih.Le kak bo ko odraste in kaj bo.
Tale ni črna ovčka v družini,ampak bela ovčka heheh.

No danes sem prvič v življenju videl maneverske sposobnosti racmana tekača, kaj zmore. Če ne bi videl ne bi verjel!.
Zmore iz mesta naravnost v zrak(pravokotno od podlage)se dvigniti na 3 metre, malce lebdeti na mestu, potem vodoravno preleteti čez 2 metra visoko ograjo in se v ozki luknji na mreži nad oboro, ki je široka 1 meter počasi spustiti na vodno gladino v bazen v obori!!!
Imam še eno pričo.
Zdaj vem odgovor, zakaj sta psu pred časom oba z lahkoto ušla-En je čez ograjo od kozje obore odletel v dolino, drugi pa je preletel ograjo od svoje račje obore in se rešil pred psom. Neumen pes pa šel v kozjo oboro in ni znal ven in le lajal za onim ki šel v dolino. Laughing
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Ja, po hrbtu imajo še malo puha.
Ja, verjetno je kakšna genetska napaka, da je druge barve ali pa se je pri njem izrazil gen prednikov, ki so mogoče bili beli._________________LP seba993
reider

Ja tudi pri bizonih je se zgodilo, da je bil bel kateri. In indijanci so verovali, da je to božanstvo.
No upam, da postrežeš kako slikco, ko odraste. Res je nek poseben. Smile

Pri meni so posli okoli del na oborah za živali popolnoma zastali, ker so dela na vrtu, njivah+prenavljam neko garažo. Tako, da ne vem kdaj bom namestil zaščite na stropovih obor. Material sicer imam vse doma. Jih pač spustim past le takrat, ko sem zunaj v bližini.
LP
seba993

Ja bom dal slike gor. Je pa isti ku uni rjavi sam da je druge barve._________________LP seba993
seba993

Bela se mi je skos skrivala za drugim.
_________________LP seba993
reider

Ona goska je smešna, ko se druži z racami, ker misli da je tudi ona raca he,he.
Drugače pa imajo tudi drugi malo po lampu belo liso iste barve kot on, ki je skoraj ves bel. Lahko bi trdil, da je skoraj srebrne barve.

So že v svojem pravem izgledu-odrasli. Hitro so zrasli. Jaz pa imam par dni dopust in izvajam dela na hlevu-prenavljam še drugo polovico starega hleva. Trenutno so na vrsti tla. Le vreme nagaja ko vrag.
Lp!
seba993

Če mam srečo se goska postavi čisto pokonci kot tekači. Prav smešno zgleda. Ja zdaj so že čisto brez puha._________________LP seba993
reider

Hja meni je stric podaril navadnega črnega racmana. Takoj je pogruntal, da spada med race in se pridružil mojemu paru tekačic. Hoče ju posnemat. A žal mu onadva vedno uideta. Nekaj časa gre za njima pol obupa in ju pričaka pri vhodu nazaj v oboro. Drugače sem se bal, da jima kaj naredi a so se super ujeli. Podnevi so skupaj v obori, ponoči pa so vsak zase iz varnostnih razlogov. Včasih se le zgodi, da tekač prehitro priteče mimo tega racmana in se pomotoma zaleti vanj. On meni, da ga napada in ga besno cukne za perut in pihne poleg he,he.
Lp!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Saj ste mogoče že kje pisali, a sem prezrla.

Gosi znajo menda biti kar napadalne, kako pa deluje relacija gos - plenilci? Je tudi ona lahek plen ali morda celo zaščita za ostalo perjad?
seba993

Naša 2 para sta zelo napadalna zdaj ko goska nese in vali jajca. Glede varovanja pred plenilci so najboljše labodje gosi in pa pegatke. Zaženejo preplah ob najmanjši stvari ki jim ne paše.

Pa še posledica ugriza goske.
_________________LP seba993
Odgovori