Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
RAČKE TEKAČICE
No nisem slišal, da bi kje kanja ali kragulj(najbolj ravno kragulj, ker on preži na drevesu in se kar vrže na plen, kanja je bolj mrhovinar in mu marsikdo dela krivico hudega plenilca-tako rekel nek lovec meni)napadla tega navadnega črnega racmana, kot ga imam jaz, saj je težak cca 3x težo tekačevega odraslega samca, ki ga kot sem videl zlahkoto upleni že mlajši kragulj..
Tako da bi odraslo gos skoraj nemogoče ugonobil. Mlado ja. Sploh kakega starega zendravega gosaka, da o labodjih goseh ne govorim, ki so velki, kot mlad noj.
Vprašanje je le, koliko je varno za majhne račke biti ob takih velikih živalih, da jih ravno le ti ne napadejo namesto da jih čuvajo. Sploh kar se tiče poleg hrane in ribnika. Namreč vsak čuva svoj teritorij in močna žival bo odganjala majhno.
Aha Seba je hotel goski ukrast mladiče oziroma je nekaj stikal okoli njih in jih je fasal -pridna mamica, lepo brani otročičke!
Lp
Tako da bi odraslo gos skoraj nemogoče ugonobil. Mlado ja. Sploh kakega starega zendravega gosaka, da o labodjih goseh ne govorim, ki so velki, kot mlad noj.
Vprašanje je le, koliko je varno za majhne račke biti ob takih velikih živalih, da jih ravno le ti ne napadejo namesto da jih čuvajo. Sploh kar se tiče poleg hrane in ribnika. Namreč vsak čuva svoj teritorij in močna žival bo odganjala majhno.
Aha Seba je hotel goski ukrast mladiče oziroma je nekaj stikal okoli njih in jih je fasal -pridna mamica, lepo brani otročičke!
Lp
huh si me že prestrašil ko rekel,da ostala brez tamalih-sem mislo,da se jim kaj zgodilo. Drugač pa bi si naredil kot ma Mesečnik(oborica z zaščito na strehi in bi lahko bili skupaj z materjo zunaj).Do takrat,ko ji jih daš nazaj,bo pozabila,da so njene.
Jaz pa sem kljub vetru delal na hlevu cel dan in imel tekača spuščena ven.Samo sta pohajkovala okoli mene,če bi našla kaj med kupi izkopanega blata.črn racman on ta veliki pa je tako len da le nekje čepi in spi in se čez čas premakne le za kakih 5 metrov max. Najraje čepi ob postavljenem vedru vode,ki ga imajo race za pit,ko so zunaj obor.In potem si to vedro prisvoji.Če pride katera druga žival zraven jo spodi(tekačica ali mačka).
LP
Jaz pa sem kljub vetru delal na hlevu cel dan in imel tekača spuščena ven.Samo sta pohajkovala okoli mene,če bi našla kaj med kupi izkopanega blata.črn racman on ta veliki pa je tako len da le nekje čepi in spi in se čez čas premakne le za kakih 5 metrov max. Najraje čepi ob postavljenem vedru vode,ki ga imajo race za pit,ko so zunaj obor.In potem si to vedro prisvoji.Če pride katera druga žival zraven jo spodi(tekačica ali mačka).
LP
Lani sem dal paru nazaj mladiče ko so bili veliki približno polovico velikosti. In sta jih uzela. Nekak nam ni ušeč da so zunaj ker so potem vsi mokri in blatni. Pa lani sem imel slabo iskušno z račkami ker so se čisti izčrpale ker so bile skos v vodi. Tudi če jih ne uzame nazaj ni nč narobe. Ta par ki je zdj zvalil male bo poleti verjetno šel v zakol._________________LP seba993Nazadnje urejal/a seba993 15 Maj 2014 21:24; skupaj popravljeno 1 krat
Ja use pa tudi nemore ostati pri hiši. Zdaj se mi valijo labodje gosi, 2 pasme rac in pegatke. Tako da bo nakoncu preveč usega. Pa ni še dorečeno kako bo. Mogoče bosta pa nakoncu ostala. Sam je pol problem ker ko ju spustim vn z obore se gosaka tepete medsabo. Zato mi je najbolje da imam samo en par ki je zaprt samo takrat ko goska vali jajca._________________LP seba993
Ni ljubitelj živali licimerec, ki se skriva za paketi kupljenega mesa, ampak tisti, ki je v stanju in zavedanju sam vzgojiti in tudi svoj trud znati žeti. Ne mislite, da tisti, ki zakolje, odstreli, teh živali nima rad, samo zaveda se, da je to edini pravi in pošteni način priti do mesa. Do smrti ji nudiš vse ugodje in lagodje življenja, kar je vašim kupljenim piščetom, svinjam in govedu odvzeto...
Pa brez zamere za ta post, samo pogreje me, neko moraliziranje in svetohlinstvo..._________________S Spoštovanjem, LZ Janez L
...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
Pa brez zamere za ta post, samo pogreje me, neko moraliziranje in svetohlinstvo..._________________S Spoštovanjem, LZ Janez L
...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
JANEZ L je napisal/a: |
Ni ljubitelj živali licimerec, ki se skriva za paketi kupljenega mesa, ampak tisti, ki je v stanju in zavedanju sam vzgojiti in tudi svoj trud znati žeti. Ne mislite, da tisti, ki zakolje, odstreli, teh živali nima rad, samo zaveda se, da je to edini pravi in pošteni način priti do mesa. Do smrti ji nudiš vse ugodje in lagodje življenja, kar je vašim kupljenim piščetom, svinjam in govedu odvzeto... Pa brez zamere za ta post, samo pogreje me, neko moraliziranje in svetohlinstvo... |
Se podpišem pod tole._________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?