Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Žlahtnjenje vrtnic in sejanci

Moderator: Melona

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Forest, tule http://forum.gartlc.si/gartlc-about8-15.html poglej Poezijin post od 11. marca. Kako naša Poezija briljira, ti pove tudi to, da jo je obiskal.
Uporabniški avatar
Melona

Fimbriata naredi zelo malo šipkov, lani sta bila na moji dva. Je triploid in po neki sicer stari raziskavi tule http://bulbnrose.x10.mx/Roses/breeding/Rowley/Rowley_Triploids.html je njen prah le v 4 % dober. Ampak saj veš, kaj pa če ... Ostale so se mi lepo razpočile in je bilo prahu videti dovolj. Vreme je res obupno, ampak ne morem čakati Embarassed .
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Melona navdušena sem nad tabo. Yes, taka moraš biti! Tudi ti boš nekaj lepega dobila, imaš toliko eksploziva, da boš razgnala vse slabe energije, ki se v življenju pojavljajo, da nam nagajajo, takrat ko gremo proti cilju. Le močna vera v cilje - čisto brez pomislekov na poraz ampak uspeh in samo uspeh je ključna. S tem vse te slabe energije premagaš. Na koncu ti ne morejo nič, ker je želja prevelika. Naposled se ti odprejo nebeška vrata. Vsaj jaz tako čutim. up_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Puce pridne ste, potrpežljive in vztrajne.
V veselje mi je prebrati o vaših uspehih. Hkrati pa naj povem, da bi mi bilo v čast, če bi lahko tudi pri meni rastla tudi katera od vaših bebic... Lahko bi imela npr. kar Poezijino gredo ali pa Melonino.. Kaj pravite???
Uporabniški avatar
Melona

Isaan, za Poezijino gredo bo treba kar začeti, kot vidiš rastura poklon !

Za mojo ti pa ni treba nič hiteti Wink , ker bo do mojega morebitnega prvega uspeha še najmanj ena zima minila Very Happy . Če mi pa rata, draga Isaan ..., ti ga sama prinesem in bom čist vesela, če ga boš hotela posaditi pri sebi Cool Cool Cool .
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Isaan tudi meni bo v čast, če si bo kdo zażelel kakšno mojo vrtnico v svojem vrtu._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Torej smo dogovorjene. Ko boste imele sadikice, mi sporočite. Z veseljem jih bom posadila pri sebi.
Uporabniški avatar
Melona

Poezija, saj veš, da tu sploh ni če ... Ko se boš lahko od katere poslovila, samo povej. Ji bom pripravila častno mesto.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Punce, a se še lahko jaz pohvalim? Od vseh posejanih semen, je zaenkrat uspelo semenu New Dawn in Sweet Juliet Jupi Jupi

zdaj me pa skrbi, ker nisem prepričana, kako sedaj postopat, ob razsejevanju. Pa tolikokrat sem že prebrala temo, in mi je ušlo iz glave. bom pa ponovno, z željo, da jima uspe!

Še to, gajbica je postavljena v mansardi, ki je bila čez zimo neogrevana, a izolirana, ob vzhodnem balkonskem oknu, res redko zalivana, toliko, da se je ohranjala vlažnost, in bolj kot ne prepuščena naključnim obiskom, ker sem bila prepričana, da ne bo nič, da sem zafrknila._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Melona

Bobolinooo, Jupi Jupi Jupi ! Dolgo si zdržala, preden si ju pokazala! Super, da ti je uspelo, se ful veselim s tabo!

O naprej bo najina mentorica kaj več povedala, jaz to malo izven teorij in rada kaj po svoje. Ker še nimam pojma, kako se bo obneslo, je bolje, da sem tiho.

Daj, povej kaj več, no. Koliko semen si posejala, koliko je bilo do vzklitja ... Vse me zanima, no.
Odgovori