Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2014

Odgovori
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

A slonji česen dozori prej?
Ker jaz imam tudi nekaj rastlinic in je tudi precej porumenel, pa še pomislila nisem na to, da bi lahko prej dozorel Rolling Eyes
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Očitno, da. Je pa tudi dobrodošlo, ker drugega česna tačas še ni. Pa menda slabše prenaša skladiščenje.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

tudi moja mama poroča o čebulni muhi, ki jo še nikoli ni imela, in tudi jaz sumim nanjo, čeprav je bila čebula do pred dvema tednoma pod lokom, pokritim s kopreno. Se pravi, da je moralo priti iz zemlje???

Jutri natančneje pogledam tudi česen. Hja, mislim da mi ni usojeno gojiti teh dveh pridelkov, ali pač? Rolling Eyes_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Glede škodljivcev, bom videla, ko bo dozorel. Hvala, Muha, za namig. Čudno pri vsem skupaj je to, da ni zakrnel en tukaj in drug tam, ampak so taki vsi v 2/3 ene vrste - rastejo en poleg drugega, potem je pa slabih konec in je ostala tretina normalnih rastlin.
Da pa ne bom samo tarnala, naj se še malo pohvalim - še vedno jemo lansko Anko, ki je še vedno čvrsta in sočna (razen redkih izjem) in , če bo tako naprej, jo bomo imeli do letošnje bere (navkljub "vplivom Marsovcev", muhi in voluharju upam, da bo letina dobra).
Bobolino, eno leto sem imela ravno tako pokrito čebulo, pa je imela muho. Pravijo, da mora biti pokrivalo dobro zadelano v zemljo, ker muha najde vsako špranjico pri tleh. Vseeno mislim, da ne gre obupati, počasi se bomo nečesa že domislili, ni hudič._________________naredimo svet lepši
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Tudi jaz lahko potrdim prisotnost muhe v česnu. Sicer se mu še ne pozna hudo. Vzorec 5 rastlin je odkril 2 z muho. Seveda je vzorec premajhen, zato bom sem in tja še izpulil kakšno rastlino. Večinoma tiste, ki so itak nadštevilčne.
Imam občutek, da bo zaradi mile zime letos škodljivcev za izvoz. Rolling Eyes
brbr

Dobrodošel v mušjem klubu, Bicikel Very Happy . Nas bo več, da se bomo lahko tolažili in spodbujali....._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

brbr: takole izgledajo moji sejančki česna:

Posejala sem jih sredi zime in to najdrobnejše ostanke, samo toliko, da niso šli takoj na kompost. Če bo kaj iz njih, dobro, če ne pa tudi nobene škode. Saj nimam niti prostora, da bi kasneje vse posadila Smile .
brbr

Ja, tile so pa res majceni... To so tisti za katere pravim, da izgledajo kot trava in se posušijo dosti prej kot ostali česen. Če te ne motijo, kar pozabi nanje - naj ostanejo v zemlji in bodo drugo leto zrastli v spodobno velike česne._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Hvala za nasvet. Jih bom pustila, ko bo zgornji del odmrl dobro zastrla in jeseni dognojila s kompostom.
brbr

Česni, ki so pognali iz "pozabljene glave" lansekga jedilnega česna, so že nastavili cvetne poganjke. Ker bom te rastline namenoma pustila dozoreti, da bomo vedeli, kakšne glave naredijo taki pozabljenčki, bom nekaj tem rastlinam cvetke odrezala, nekaterim pa jih bom pustila. Bomo videli, ali bo kakšna razlika v velikosti glavic. Prilagam sliko, ki pa ni najboljše kakovosti (moram zamenjati fotografa Embarassed )

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha

Ostal česen izgleda kar dobro. Po napadu muhe pred nekaj tedni si je dobro opomogel. Novi listi so zdravi, lepe obilke in temnozelene barve. Izgleda, da je rabarbarin čaj pomagal Very Happy_________________naredimo svet lepši
Odgovori