Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2014
sqjam je napisal/a: |
Najprej bom videl kaj najbolje uspeva in kakšne so naše potrebe. |
Jah, to boš pa težko vedel brez probe .
Prostor pa je tudi pri meni en velik problem; letos sem bil celo primoran posaditi čilije na vrt, kjer odžirajo prostor sladkim paprikam. Kar šest novih sort imam, katastrofa od planiranja .
LP_________________mfranc
Imam eno čudno vprašanje, no saj sem sam tudi čuden. Če imam čilije posajene zraven sladkih paprik in se bodo skrižali ali bojo paprike tudi pekle in bo čili manj pekoč? Se opravičujem za "buasto" vprašanje. _________________S Spoštovanjem, LZ Janez L
...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
JANEZ L je napisal/a: |
Imam eno čudno vprašanje, no saj sem sam tudi čuden. Če imam čilije posajene zraven sladkih paprik in se bodo skrižali ali bojo paprike tudi pekle in bo čili manj pekoč? Se opravičujem za "buasto" vprašanje. |
Plodovi paprik, ki bodo zrasli, ne bodo pekli in tudi plodovi na čiliju ne bodo manj pekoči. Je pa vprašanje, kako bo naslednje leto, če boš posejal semena iz teh letošnjih plodov.
Hvala za odgovor. Po moje so samooplodni. Ker sem jih imel v tulcih do danes in sem jih potrešal 2x na dan in imajo sedaj nekateri že nastavljene prve plodove, no nekateri šele nastavljajo prve cvetove. _________________S Spoštovanjem, LZ Janez L
@seba993 cvetovi čilijev so samooplodni. Dovolj je, da se cvet malo zatrese in pelod s prašnikov pade na pestič pa pride do oploditve. Mnogi, ki imajo čilije v stanovanju se čudijo plodovom na njih, čeprav ni nobenih žuželk in se niso igrali "čebelic"... Na občasen rahel prepih seveda nihče ne pomisli.
Spiridon je napisal/a: |
@seba993 cvetovi čilijev so samooplodni. Dovolj je, da se cvet malo zatrese in pelod s prašnikov pade na pestič pa pride do oploditve. Mnogi, ki imajo čilije v stanovanju se čudijo plodovom na njih, čeprav ni nobenih žuželk in se niso igrali "čebelic"... Na občasen rahel prepih seveda nihče ne pomisli. |
Hvala za odgovor. Men se gre samo da bi lahko cvetove zavil v folijo ali fino mrežo da bi se sami oplodili da bi imel čiste sorte. Da se mi nebi skrižale._________________LP seba993