Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Na Guni

Moderator: Melona

Odgovori
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Doli, meni se dogaja enako. Občudujejo vrtnice in otok orientalskega maka ob dvorišču. Tam je pristal, ker se je moral umakniti vrtnicam (zavzame preveč prostora in tudi barvno kriče izstopa. Tam pa mu paše in naravnost žari, še kolesarji, ki šume drvijo mimo, upočasnijo..)
Nihče pa ne opazi mojih malih biserov na skalnjaku (prijateljica mi je celo rekla, da bo lepo. ko bodo rastline zrasle in se ne bo videlo kamenje Embarassed ), pa prelepih rumenih maslenic ob mlaki, sibirskih perunik iz mokrotnih travnikov tam daleč na Goričkem. Meni pa vsaka obudi spomin na vandranje in iskanje, na ljudi, ki sem jih srečala..Verjamem, da imajo tudi tvoje, čeprav za "ljubitelej lepega" neugledne, vsaka svojo zgodbo in ljubeče mesto v tvojem srcu. Pa kaj, če jih ljudje ne opazijo, jaz se vsak dan napasem ob njih in najdem mir in tiho zadodoljstvo._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Doli, dobro jutro, v nov dan, nova upanja in nova hrepenenja Wink . Ljudje pa saj veš; eni kravl s plavutkami in bi si namontirali propeler, če bi šlo, drugi pa rahla žabca spogledom v vodo, toliko, da nese. Prvi zvečer zaspi ko top, bo zjutraj seštel kilometre, drugi pozno v noč z zaprtimi očmi prešteva kamenčke na dnu.

Ena lepša od druge, tako različne. Sta Rugelda in Paul blizu eden drugega? Kot da bi bilo Rugeldi nerodno in bi se Paul zato še raje šopiril Wink .
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Doli če sem prav razumela, so ti nekateri obiskovalci, ki si jih prijazno spustila med svojo lepoto, solili pamet in te učili kako bi bilo bolje??? Zanimivo ker ravno včeraj se mi je zgodilo nekaj podobnega, jaz te dotične osebe nisem povabila ampak ker smo za cesto so vsi na tekočem... in me vpraša, kaj pa imate tam posajeno da je toliko označb, to vas je sigurno eden nasral, da ste vse pokupila, se mi je dvignil pritisk nenormalno... in še seveda pametna izjava, ah to je pa brez veze, to bo sama bolezen....

Vedno se najdejo pametnjakoviči ki vse vedo v teoriji, praksa je pri takšnih ponavadi šibka stran. Ti sama zase dobro veš, da je tako kot ti hočeš ali vsaj približno tako in to je tudi namen, saj ta vrt ni bil ustvarjen za obiskovalce ampak za tvojo dušo. Uživaj v njem, ker ne bo notri gledališča Wink in sama dobro veš, da je prekrasen.
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Doli zaprem oči in sem tam na Guni,če ne vidiš si ne predstavljaš,da je lahko tako krasno.Te kar vidim kako si srečna v obalu vseh teh cvetov Laughing ._________________LP
E.
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Pozdrav vsem.
Da Melona, Rugelda zardeva pa ne zaradi Paula, ki je mimogrede že pokukal z vrha češnje pa še vedno ni tako veličasten kot Poezijin. Korenino mi je odkopala Marinka, ko ji ga je veter polomil.
Sicer pa vem, da so moji senzorji preveč natančno naravnani.
doli

Tretji po vrsti zacvetijo ramblerji Apple Blossom, Bobby James, Maria Liese, Debutante, American Pillar, Vltava.
Potem sledijo še Long John Silver, R. Helenae, Filipes, Excelsa in njene sestre. Zadnja se zbudita Aime Vibert in Princess de Nassau.
Dežuje vsak dan, zdi se mi da že dolgo, predolgo.
Kokošja družinica se je povečala.

Alexander Girault in American Pillar

doli

Manita

doli

Anna na Tharau

bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

doli, kje najdeš te lepotice z enostavnimi cvetovi? So to vrtnice le z enkratnim cvetenjem?

Noro lepe so..._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
doli

Debutante

Bobolino, če misliš Manita, je vzpenjalka in kar dosti pocveta. Kupila sem jo pri Babniku. Zelo zdrava vrtnica.
Odgovori