Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

RAČKE TEKAČICE

Odgovori
reider

Odgovor Napisal/-a reider »

Orlca vozil sem jo že pa takrat niso ravno delali-mi pred nosom zaprli vrata.Bil pol ure prepozen in več ni blo nikogar .To bilo,ko jo prvič isto matralo. Ko se meno po telefonu,pa so mi odkrito rekli,da s to živaljo imajo pa hudo malo izkušenj. Pa si mi potem vzeli vso voljo Sad
Med prvim pojavom in zdaj drugim pa je minilo vsaj kak mesec dni.
Mesecnik

Odgovor Napisal/-a Mesecnik »

Problem s perutnino je, ker: ne spada med hisne ljubljencke (na katerih se da veliko zasluziti), ne spada med dvoriscne zivali, ki imajo vrednost ( krave, prasici....). Tako da, ce se obrnes na kliniko za male zivali, ti pravijo, da imajo perutnino cez terenski veterinarji. Ti se pa tako v vecini ne spoznajo na kokosi in podobne zadeve.
Reider mogoce bi vprasal Goloba na Muto. Kolikor se spomnim, naj bi bil strokovnjak za pernate in divje zivali.
Zlatko Golob
https://m.facebook.com/livada.si/posts/494893497206686

Moje zacnejo nesti nekje aprila in potem neprestano do nekje septembra, ker mi ne valijo. V bistvu so bolj pridne kot svilenke, ki jih skupinsko zadane sindrom valjenja in potem dva meseca ni nobenega jajca._________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
Nadina

Odgovor Napisal/-a Nadina »

Prav imaš Mesečnik - tudi jaz sem bila neprijetno presenečena, ko sem spraševala naše vete zaradi obolelih kokoškinih nog.
Sem si morala kar sama pomagati....
Mesecnik

Kaj pa je bilo narobe z nogami?_________________Two roads diverged in a wood,
--Robert Frost
Nadina

Ma dve sta imeli na debelo obložene krempeljčke in tudi še višje - kot neke trde obloge.
Eni so se pojavile tudi že rane - sem potem vzela šprico in jim temeljito pošpricala z oljčnim oljem, nato sem jim pa še namazala z ognjičevim mazilom (MOJIM, prosim!).
Zadeva se je umirila, tiste obloge so na hitro popadale in sedaj šibajo kot srne naokoli. Smile
Nadina

In še vedno nimam pojma zakaj do tega pride - petelinko ima namreč lepe nogice Rolling Eyes

Morda je bilo pozimi preveč mokro - nekaj časa so imeli precej vlage?
Sedaj se po novem čez dan tudi že šetajo zunaj.
orlica

Odgovor Napisal/-a orlica »

reider je napisal/a:
Orlca vozil sem jo že pa takrat niso ravno delali-mi pred nosom zaprli vrata.Bil pol ure prepozen in več ni blo nikogar .To bilo,ko jo prvič isto matralo. Ko se meno po telefonu,pa so mi odkrito rekli,da s to živaljo imajo pa hudo malo izkušenj. Pa si mi potem vzeli vso voljo Sad
Med prvim pojavom in zdaj drugim pa je minilo vsaj kak mesec dni.

Reider, po moje je kar se tiče bolezni tekačica raca kot vsaka druga raca in če znajo zdraviti race kot take, ne vem kaj bi bilo tu drugače. Sigurno so nekatere pasme bolj podvržene določenim boleznim, ampak bolezenski znaki se pa kažejo po moje podobno. Kot da bi prišel v ordinacijo človek rumene rase, pa bi pri nas doktor rekel, da s tem pa on nima izkušenj. Surprised

Če je res hudo z njo, bi jo jaz peljala na Veterinarsko kliniko v Ljubljano. Pri pticah se lahko težave z dihali tudi slabo končajo. Sad
Mesecnik

Nadina je napisal/a:
Ma dve sta imeli na debelo obložene krempeljčke in tudi še višje - kot neke trde obloge.
Eni so se pojavile tudi že rane - sem potem vzela šprico in jim temeljito pošpricala z oljčnim oljem, nato sem jim pa še namazala z ognjičevim mazilom (MOJIM, prosim!).
Zadeva se je umirila, tiste obloge so na hitro popadale in sedaj šibajo kot srne naokoli. Smile

Se mi je zdelo. Temu se rece apnene noge. Povzrocitelj so paraziti, ki se zarinejo med luske na nogah. V lekarni se drugace dobi zvepleno mazilo, ki so ga vcasih uporabljali za garje pri ljudeh. No in tega ni bilo mozno dobiti nikjer na Koroskem, ne v lekarni in ne na veterini. Dobila potem v mb lekarni Confused
Olje naceloma omili in se cez cas spet pojavi. Zakaj do tega pride? Naceloma prineses z novo zivaljo, pa bolj pogosto je pri starejsih zivalih
http://www.lek-veterina.si/si/novo-svetovalnica/nasvet/n/apnene-noge-pri-perutnini/04dc89d0c3/_________________Two roads diverged in a wood,
--Robert Frost
Mesecnik

Orlica, z zivalmi, ki se ne smatrajo gospodarsko pomembne in, ki spadajo med dvoriscne zivali, je problem v tem, ker je zelo malo specializiranih veterinarjev. Naceloma najveckrat dobis ene antibiotike in potem druge, pa vitamine ali pa preprosto, da je resitev lonec.
Pa se z nasimi veterinarji dobro razumem.
Edini za katerega vem, da se s podobnimi zadeva ukvarja na nasem koncu, je veterinar Zlatko Golob iz Mute._________________Two roads diverged in a wood,
--Robert Frost
orlica

Odgovor Napisal/-a orlica »

To pa je žalostno. Vsaka domača žival se človeku priljubi in ji skuša pomagati, če vidi da je bolna Sad
Odgovori