Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Polži

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ponovno preverjeno: bezeg ne odganja polžev - vsaj tistih, ki so se razpasli pri meni ne. Okoli 10 sem jih našla na gredici, obkroženi in zastrti z bolj ali manj svežim bezgovim listjem in vejami Evil or Very Mad .
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Po moje je edina prava rešitev za to golazen,ročno odstranjevanje zjutraj in zvečer,nevem če je kakšna bolj enostavna rešitev,proti tej slinasti golazni.
robert

Sedaj pa sem nabavil gel proti povžem,ki pa verjetno tudi nebo pomagal,kaj dosti, bomo videli čez kakšen dan.
Lp iz Prekmurja
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ko sem bila dopoldne pri hčerkah na Gorenjskem, se je ravno ulila ploha, ko je dež malo ponehal, sem pa s pelerino šla po solato. Mrcine pa trumoma iz sosedovega gosto zaraslega grmovja po njunih gredah. Vseh sort, barv, velikosti ... tudi nek progast je bil vmes. Pa sem ga tudi pokončala, saj če bi res jedel jajčeca drugih, jih ne bi moglo biti tako veliko._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Ko smo že pri polžih, danes sem v gozdu srečal hiškarja z novo fasado, pa tudi vsebina je drugačna. A niso tile ponavadi v svetlih hiškah, sami so pa temni?? Ker je res lep, pa tudi slika je lepo uspela, jo delim z vami.

Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Tale je pa res zanimiv, skoraj bi rekla lep - če bi lahko pozabila, koliko škode in dela naredi njegova žlahta._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
robert

Polž,ki je vse,tudi druge manjše polže je,veliki slinar-limax maximus,je svetlo sive do rjave barve,na hrbtu pa ima rumene proge,velik je od 10-20 cm,živi pa nekje od 2.5-3 let
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Wikipedija pravi, da je tale maximus zelo požrešen tudi na rastlinsko hrano in da pomalica mlade rastlinice hitreje, kot uspejo rasti.

Oni zgoraj od oldija je pa res nekaj lepega. Ali je naravna izjema, ali pa je le kdo spet spustil v naravo od drugo prinešenega hišnega ljubljenčka Evil or Very Mad .
robert

Ja,ta od oldi-ja je res nekaj posebnega,evolucijski čudež Smile ,maximus pa res požre vse kar raste in leze,požre od 30-50 procentov svoje teže v eni noči,kot bi 80 kg človek pojedel od 24-40 kg v enem dnevu. Rolling Eyes
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Oldi je napisal/a:
Ko smo že pri polžih, danes sem v gozdu srečal hiškarja z novo fasado, pa tudi vsebina je drugačna. A niso tile ponavadi v svetlih hiškah, sami so pa temni?? Ker je res lep, pa tudi slika je lepo uspela, jo delim z vami.

Meni se ne zdi nič posebej nenavaden. Če vtipkaš v brskalnik GHelix pomatia ti da malo morje fotk, kjer so enaki. Bele lupine so značilne šele za lupinice, na katerih se je, po smrti lastnika, razgradil zgornji konhiolinski sloj, ki daje barvo in je ostal le apneni, ki je belkast.
Je pa res lep, najbrž eden od onih, najbolj obaravnih, kar se lupine tiče.
Odgovori