Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Masquerade

Moderator: Melona

crtj-admin
Site Admin

Masquerade

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Masquerade je lahko grmasta vrtnica ali pa climber . Sama imam vzpenjalko, ki ji je zacvetel prvi cvet in za začetek bom predstavila, kako se ta cvet spreminja s starostjo. Različno stari cvetovi skupaj dajo tej vrtnici zanjo značilno lepoto.

Popek:

Cvet je bil v začetku rumen:

Potem rožnat:

Zdaj je temno rožnat:
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Zelo zanimivo, od tu torej mlajši rumeni in starejši magenta cvetovi._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Plamenka, krasna vrtnica.
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Res zanimivo, zato torej tako ime. Idea_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Uporabniški avatar
Plamenka

Masquerade je končno zacvetela na polno. Še bolj kontrastna je, kot se mi je zdelo na slikah in kot jo imam v spominu, ko sem jo pred kakimi 18 ali 20 leti videla v živo. Tako da je najbolje, da raste sama ali pa kvečjemu, da ima okoli sebe enobarvne cvetove v barvah, kot je sama. Trenutno manjka nežno rožnata barva 1 dan starih cvetov. So samo pravkar odprti rumeni in par dni stari skoraj rdeči cvetovi.

orlica

Odgovor Napisal/-a orlica »

Plamenka je napisal/a:

Plamenka, čestitke Very Happy res zelo zanimiva vrtnica. So ji nadeli kar ustrezno ime up
Tudi rašča tvoje gospodične mi je zelo všeč.
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Zelo lepa, ogromno cvetov. Pravi ponos._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Plamenka

Moram reči, da sem jeseni dobila res lepo sadiko. Upam, da jo bom uspela še naprej obdržati košato in polno cvetov.
Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Hecno, da prav zdaj naletim na to temo. Sem namreč hotela pobrskati po spetu, katera vrtnica ima na sebi roza in rumene cvetove, pa sem prej še na Gartlc pokukala.

Mimo ene take, samo precej večje (pošteno geda preko ograje), se včasih peljem. In me vedno znova pritegne, ker je res nekaj posebnega.
Odgovori