Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Jagodnjak - Fragaria
izbet je napisal/a: |
Nič se ne bom hvalil, ampak bom počakal, da jih oberemo in potem bom govoril. Lani sem bil prehiter za se hvalit in mi jih je fulll zgnilo! |
Sem imel prav kak teden nazaj! Stanje v nasadu je po nedeljski toči KATASTROFALNO. Kar ni pokrito v tunelih je klaverno končalo!
Stanje bi moralo biti nekaj podobnega kot je v tunelu
Sicer pa bomo še videli kako naprej! Kot sem že nekaj krat omenil, brez rastlinjaka se ne dela več!
iBojan je napisal/a: |
Vidim, da se priporoča pokrivanje jagod. A je dovolj da so jagode pokrite z protitočno mrežno ali pa mora biti kar s folijo? |
Najbrž odvisno od želje gojitelja. S folijo pokrite so bolj zaščitene pred vremenskimi vplivi, topleje jim je in predvidevam, da zato prej rodijo, tiste s protitično mrežo imajo pa bolj naravne pogoje. Sama bi se pripridelovanju za svoje lastne potrebe odločila le za protitično mrežo. Pri pridelovanju za trg je pa bistveno, da jih lahko ponudiš čimprej.
Protitočna mreža prepušča kapljice vode, zato ni najprimernejša zaščita jagode. Zato je najboljša zaščita jagod folija. Lahko je to tunel ali samo streha nad njimi z odprtimi stranicami.
V tunelih jagoda dozori kakšen dan prej. Se pa pojavlja problem pregrevanja, kar pa je že druga tema....
Queen Eliza je letos mljack, mljack... Mara pa se bo morala še izkazati. Uničena je bila od toče, tako, da se bo morala najprej popravit(olistati).
Kako vam uspeva Mara? Okus?
V tunelih jagoda dozori kakšen dan prej. Se pa pojavlja problem pregrevanja, kar pa je že druga tema....
Queen Eliza je letos mljack, mljack... Mara pa se bo morala še izkazati. Uničena je bila od toče, tako, da se bo morala najprej popravit(olistati).
Kako vam uspeva Mara? Okus?