Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kako privabiti prosto živeče živali k našemu domu?

Furman

Odgovor Napisal/-a Furman »

Danes je očitno moj kačji dan. Postavljal sem trak s katerim ogradim konjema del vrta za pašnik in ker se mi ob leski ne ljubi postavljati palic, trak napnem kar na leskove veje. Ko sem tako hotel prijeti vejo, da nanjo nataknem trak, zagledam na veji kačo. Prav mirno sva se gledala. Vzamem gsm iz žepa in jo skušam posneti a je veliko listja in se slabo vidi. Grem naprej po travniku in ob meji je sosed mladim drevesom dal zastirko iz sena. Jaz pa zakorakam skoraj kači na glavo, Se spogledava, počakam, mirno vzamem ponovno gsm iz žepa in jo posnamem. Dokler sem jo snemal je popolnoma obmirovala, ko sem se le malo odmaknil je skušala skriti se v travi. Ko sem se ji zopet približal je zopet otrpnila in čakal, da se umaknem..na koncu je odšla svojo pot jaz pa vesel, da sva se tako lepo zmenila Smile Torej ljudje ne bojte se kač. So prav tako koristne in nujno potrebne v naravi kot kaka druag nam bolj ljuba žival.

kača na zastirki
https://www.youtube.com/watch?v=jnCxXIGCCmo

pa še tista prva v leski, malo bolj sramežljiva Smile

https://www.youtube.com/watch?v=blCPBkBa-No&feature=youtu.be_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kačici imata srečo, da sta v tvoji bližini Smile . Ampak, če bi lezla pod lesko in bi mi ena takale padla za vrat .... ne predstavljam si, kako bi se izšlo , čeprav se jih ne bojim .
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Na zastirki je skoraj sigurno gož,še bolj mlad,na leski pa lep primerek smokulje.Obe sta nestrupeni in zelo koristni!_________________Narava vse povrne!
Furman

Odgovor Napisal/-a Furman »

Ferdo se mi je zdelo, da je smokulja, za goša pa nisem bil siguren. Bil sem pa prepričan, da nista strupeni, zato sem se toliko motovilil okoli njiju Smile
Domačim sem naročil naj ju pustijo pri miru.
lp Furman_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
papa

Odgovor Napisal/-a papa »

Gožev je zelo veliko na travnikih kateri se kosijo bol pozno predvsem za konjsko krmo. Hrane je tam za njih v izobilju temu primerne pa so potem pri košnji žrtve saj se jim zaradi hitrih traktorjev in rotacijskih kosilnic ni mogoče pravočasno umaknit na varno._________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Po mojem je najlažje udomačiti komarje. Kaka kanta stoječe vode in jih bomo privabili.
Škorce sedaj privabimo s češnjami. Pri nas oberejo 15 let staro češnjo v enem dnevu. So domači in ne gredo stran, če hodim pod drevesom in jih pozdravljam z mahanjem in kričanjem.
Srne obožujejo mlado drevje spomladi. Nasadite par jablan in videli jih boste na vrtu.
Če imate radi fazane, morate sejati koruzo. Obožujejo mlado koruzo, ko pouka iz zemlje.
Ko pritisne mraz, si boste najlažje udomačili miške in rovke. Pustite jim nekje prosto pot v hišo. Lahko tudi s kako luknjico na strehi, da lahko gredo na podstrešje. Za njimi dobite kuno. Da je kuna pri vas zadovoljna boste opazili po iztrebkih vsakih nekaj dni na istih mestih.
Če imate bazenček, kjer imate vodo celo leto in je letos še niste menjali, niti klorirali, ste sedaj že bogatejši za žabe.
Za mravlje je najbrž najbolje, da dobite v mestu kako gnezdo faraonk in jih preselite v svojo hišo. Avtohtone sorte silijo v hišo samo kak mesec v letu.
Še kak nasvet? Kako privabiti polže, že piše v kaki drugi temi.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pepe, bhuahahaha bhuahahaha bhuahahaha , čeprav je vse res Cool .Nazadnje urejal/a muha 29 Maj 2014 10:55; skupaj popravljeno 1 krat
JANEZ L

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

poklon poklon poklon Jupi Jupi Jupi palec gor _________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Pepe, pravi poznavalec si. Upam, da bodo ljubitelji upoštevali tvoje napotke Laughing !_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

stara postaja je napisal/a:
Pepe, pravi poznavalec si. Upam, da bodo ljubitelji upoštevali tvoje napotke Laughing !
Vse na osnovi lastnih izkušenj. Sem s kmetov. Lahko bi še pisal kaj o kaki drugi vrsti. Mogoče o listnih ušeh?
V bistvu nimam nič proti živalim in jih niti kaj posebno nisem preganjal. Dobro, sem polovil miši na podstrešju in vajo ponovim vsako pozno jesen/zimo. Kuno sem po vsem neuspešnem čaranju z živolovko na koncu ponoči zadel s kepo snega in jo močno užalil. Od takrat je ni bilo več na podstrešje. Okrog drevja dam prvih nekaj let ograjo, potem pa ne več, da imajo prost prehod. Mravljam težko kaj resnega storiš, komarjem dam hrano, za ose imam grozdje. Slednje uničim, če jih najdem preblizu hiše, ker imamo člane družine, ki imajo alergijo na njihov pik. Z vevericami imam zmenjeno, da jim pripada samo polovica lešnikov in četrtina orehov.
Sobivanje je možno.
Odgovori