Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kako privabiti prosto živeče živali k našemu domu?

žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Pepe heheh

Takšna je pa moja obiskovalkica

Fotogenična Wink, ima tudi ljubčka in po grugrujanju sodeč jih je že polna streha. Veselo bodo uničili našo strešno izolacijo - vendar, ker je itak namen, da se letos zamenjajo strešniki, vsi uživamo, da jih imamo priložnost opazovati Razz .
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 2 fotografiji_________________LP Žižola
orlica

Odgovor Napisal/-a orlica »

[quote="žižola"]
]

Žižola, ta tvoja kunčica je pa res prekrasna, kako je lepo raščena in kako lepo pozira. Glede na čokato zgradbo bi si jaz najprej predstavljala, da je najbrž samec; ampak, ker lepo skrbite zanjo, je očitno tudi damica kar krepka Very Happy
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Meni ta kuna deluje kot mladič. Pri meni je bila videti precej večja žival in daljši trup glede na glavo. Res pa je, da sem jo jaz samo enkrat ponoči videl na zasneženi strehi. Vrgel sem ji kepo in od takrat me ni več budila s svojo telovadbo po strehi in pod njo.
žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Orlica, ja, tačke so kot od medvedka. Luštne.
Pepe, res nimam nikakšnega pojma o kunah. Samček (?) je velik krat dva.
Bom dodala še kakšno "bočno sliko"._________________LP Žižola
Pepe

Fino bi bilo, če bi kakšen poznavalec kako in kaj.
"Moja" kuna je bila podobna slikam kune belice na tej strani: http://www.gnezdilnice.si/index.php?path=kuna_zlatica.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Tudi meni se zdi, da je na sliki od orlice, mladič.

Tale je prišla preverit, če je kaj kje kaj odprto.
Jo ujamem in spustim, potem je kakšen mesec ali dva ni blizu.
JANEZ L

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

Odrasla kuna je od smrčka do konca repa dolga med 65 in 75 centimetri, tehta pa nekako od 1,2 kilograma do 2,5 kilograma res veliki samci. Če boste v zakup vzeli nočni nemir, boste rešeni miši, podgan in drugih glodalcev. Polega aprila in maja, mladiči so 34 do 38 dni slepi._________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
Pepe

No, kune so osumljene tudi drugih "zločinov". Pri meni je verjetno kuna rešila življenja enega pritlikavega zajca, ki smo ga ponoči pustili v očitno neustrezni ograji (prevelika okenca, ker smo mislili, da je zajec zanimiv kvečjemu za kake lisice in mačke). Stric je imel dvakrat nevozen avto. Tako da ljubezen je ali pa je tudi ni Smile.
JANEZ L

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

Kune ne, da so usumljene, ampak dejansko so "zločinke", samo nikoli "ta domače", tojest tiste, ki živijo v hiši, vasi, naselju... "Raubat" pridejo tiste "ta divje". Smile_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Evo, tegale privabiš tako, da posadiš zelje in ga ne zaščitiš z mrežo.

Odgovori