Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kdo jo pozna ?

Odgovori
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Lepa, blazinasta, čisto nizka, rastoča med nizko travo v brežinah, na pesku, škarpnikih .....
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Materina dušica, Thymus vulgaris.
Zelenje dišeče, na poseben način malce citronskega pridiha. Zelo vzdržna rastlina, zlasti na sušo. Nerada ima zimsko zastajajočo vlago v predelu korenin. Medonosna rastlina, za čebele terapevtskega pomena.
Sanjarka Ana

juglans je napisal/a:
Materina dušica, Thymus vulgaris.
Zelenje dišeče, na poseben način malce citronskega pridiha. Zelo vzdržna rastlina, zlasti na sušo. Nerada ima zimsko zastajajočo vlago v predelu korenin. Medonosna rastlina, za čebele terapevtskega pomena.

Ampak čisto nobenega vonja nima Crying or Very sad Embarassed Rolling Eyes Tudi jaz sem nanjo pomislila, pa tako brez vonja. Idea
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

V vsem tem dežju, vetru, mrazu in mokroti pa res ni zmogla še eteričnih olj tvoriti. Verjemi, da bo s soncem in toplimi dnevi povsem druga pesem. kar verjemi juglansu, zanesljivo je ena od materinih dušic.
Primerna za tvojo brežino, tam, kjer je najbolj suho, odcedno, kamnito.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Tudi jaz sem pomislila, da arome ni mogla razviti v tako malo svetlobe in toplote, kot je zadnje dni. Podobno je bilo z mojim pehtranom zgodaj spomladi, ki je rasel v hladnem in temačnem vremenu._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Sanjarka Ana

Hvala vsem. Embarassed Sem že mislila, da se mi malo meša ali pa imam pač samo slab dan (ker včeraj me je tako spanec popadal reko celega dneva). Vsak ki sem ga srečala, je moral poizkušat identificirat rastlino, jo vonjat ...... Le dva sta začutila malenkost vonja v cvetkih. Drugače pa nič.

Ja Matuljč ..... tudi jaz sem imela ravno to brežino v mislih.
Sanjarka Ana

Spet ena lepotička, ki ji ne vem imena. Ni mi neznana, pa vendar ime kar ne pride v glavo Embarassed

Hvala lpmami za spodnje fotografije
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Citiram:
Ni mi neznana, pa vendar ime kar ne pride v glavo Embarassed

Naj pomagam. Gau... Wink
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Mogoče gavra z belimi cvetovi?
Sama imam le tisto z roza cvetovi, po listju pa sem včeraj zvečer, ko sem pošiljala slike, pomislila na gavro Question_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Sanjarka Ana

Embarassed Embarassed

Seveda!!! Hvala.
Odgovori