Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Alternanthera ficoidea

crtj-admin
Site Admin

Alternanthera ficoidea

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Spet jaz Embarassed
Pravijo, da je enoletnica, ampak meni žel čisto nepoznana. Darovalka mi je rekla: travica, travici.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Alternanthera ficoidea "....".

Enoletna, toplotoljubna in sonca željna rastlinica. Razvije šopast in močan koreninski sistem, me pa zanima kako se bo obnesla v tvojih kvadrih (votlakih), ki so mimogrede ena zelo všečna, predvsem pa enostavna rešitev za brezplevelni "ocvetličen" robnik.
Tu in tam bo potrebno zalivanje, pa ne preveč, ker ni zahtevna.
Sanjarka Ana

HVALA!

Kako midva delujeva "z roko v roki" -jaz sprašujem, ti odgovarjaš Laughing Se ni za bat, da bi blo kdaj drugače.

PS: saj drugače se trudim in sama brskam po knjigah, netu(kolikor čas dopušča). Ampak tele ni bilo nikjer.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

S pomočjo takih, ki odkrivate vedno nove in nove rastlinice, se tudi naša baza stalno širi Very Happy .

Pogledala sem, če ima kaj podobnega v seznamu ljubljanski Botanični vrt. Nima ravno te sorte, pač pa Alternanthera amoena 'Sessilis' , ki jo slovensko imenujejo Cejlonsko zelišče, sorta. Bi to ime (brez besedice sorta, seveda), lahko uporabili tudi za tole rastlinico?
Sanjarka Ana

Ne vem Muha Rolling Eyes

Po "vedeti kdo je" sem jaz naletela na besedni prevod Jožefov plašč in naj bi nekako prihajala iz Brazilije. Nikjer nisem naletela na Cejlon. Nisem pa še prišla do moje bukle, ki je bog vedi na kateri polici.

In mislim, da res ne bo zadovoljna v zidakih. AMpak ...... ja jaz se ne dam. Tam bo in pika! Ker sta pač samo dve. Mi je pa taka ful huda strukturna rastlinica za barvno kombiniranje.Prav vidim kakšno bordo rdečo v kombinaciji z npr. sedum Angelina. WOW!
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Citiram:
In mislim, da res ne bo zadovoljna v zidakih. AMpak ...... ja jaz se ne dam.

Ne, ni nujno. Lahko, da ji bo čisto malo manjkalo in ji boš to z lahkoto nudila. Kar brez skrbi.
Odgovori